Logo

Hvordan knyte slips – Her er slipsknutene du bør lære deg

Karl Ø
Sist oppdatert:
hvordan knyte slips

Det er flere måter å knyte slips på, og alle menn burde kjenne til et par slipsknuter. Skjortekragen og slipset har mye å si for hvilken knute man bør gå for.

Nedenfor ser vi noen kule slipsknuter som er kjekt å kunne. Pluss hvordan man knyter en sløyfe. Videoene går igjennom hvordan man skal knyte slips steg for steg.

Dobbel Windsor (Full Windsor)

Dobbel slipsknute er en klassiker. Knuten er stor, symmetrisk og triangelformet som gir en autoritær følelse. Passer godt i formelle situasjoner som bryllup eller møter.
Siden denne slipsknuten er stor passer den best på skjorter med bred krage, spread collar på engelsk. Kraftige karer med et bredt ansikt vil kle denne slipsknuten godt.

Tips

slips herre

Nytt slips til dressen?

Her finner du et solid utvalg av kvalitetsslips og sløyfer.

Enkel Windsor (Half Windsor)

På lik linje med en dobbel Windsor er denne knuten også triangelformet bare mindre. Passer godt på brede og lette slips. Enkel slipsknute ser bra ut på standard skjortekrager, ikke for smal men heller ikke for bred.

Four in hand

Dette er den enkleste slipsknuten å knyte og passer bra til tynnere slips. Knuten er liten og litt asymmetrisk. Dette gjør den mindre formell.
Four in hand passer bra til skjorter med smal krage, spiss krage eller button-down.

Sløyfeknute

Hvis du vil skille deg litt ut er sløyfen veien å gå. Den er like formell som vanlig slips men brukes ikke i like stor grad. Det er litt vanskeligere å knyte sløyfe enn å knyte slipsknute men øvelse gjør mester og folk vil garantert legge merke den ekstra innsatsen.
Her ser du hvordan man knyter sløyfe:

Slips Tips

  • Hvor langt skal slipset være? For å oppnå et balansert utseende bør tuppen av slipset berøre eller dekke øverste delen av beltet. Knyt slipset på nytt hvis slipset ligger over eller under beltet.
  • Bruk dobbel windsor knute hvis slipset blir for langt da den bruker mer stoff.
  • Bruk four in hand hvis slipset er litt for kort.
  • Enkel slipsknute (enkel windsor) passer godt til skjorter med mellomstor krage.
  • Dobbel slipsknute (windsor) passer godt til skjorter med brede krage. For eksempel spread collar eller cutaway
  • Brede slips ser best ut hvis du er en kraftig type.
  • En windsor knute er en mer formell slipsknute.