Logo
Inneholder annonselenker

Dyre Klokker Menn: 17 eksklusive herreklokker

Karl Ø
Sist oppdatert:
dyre og eksklusive klokker for menn

Det finnes en rekke klokker på markedet til alle mulige priser og formål. Luksusklokker er i en liga for seg selv. Dyre klokker er gjerne knyttet til en historie fra tradisjonsrike urmakere og kan være en god investering.

Denne listen tar for seg populære urverk fra kjente og eksklusive klokkemerker. Her finner du klokker fra rundt 50 000 til over millionen.

Vi har også lagt til noen rimelige alternativer som er verdt å sjekke ut.

Rolex

Ikke så overraskende at Rolex topper listen over dyre klokker menn kjøper på nett. De er det mest kjente og eksklusive klokkemerket for menn, og det er det god grunn til. Alle modeller har håndlagde urverk, elegant design, og et solid ytre som appellerer til de fleste menn.

Her har vi funnet de mest populære modellene fra Rolex:

Eksklusive herreklokke fra Rolex

1. Rolex Submariner

Submariner er selve målestokken over luksusklokker for menn. Urkassen og reimen er laget av 18k gull og urskiven er beskyttet av et ripebestandig kuplet safirglass som fremhever detaljene på urskiven som datovindu på klokken 3, og de tydelige runde markørene. 

På timeviseren ser du noe som ligner på Mercedes-emblemet på alle modeller. De 3 strekene i stjernesymbolet representerer de tre forskjellige transportforekomstene Land, Sjø og Luft. 

Mange tror at symbolet ble lagt til for å hedre svømmeren Mercedes Gleitze. Hun svømte den engelske kanalen på ti timer i 1927 mens hun hadde på seg en tidligere Rolex Oyster modell. Og den fungerte like fint etter etappen. I ettertid har Gleitze-navnet blitt brukt i mange forskjellige kampanjer for Rolex-klokker.

Sjekk priser på Rolex klokker her

Submariner alternativ

orient kamasu herreklokke

Dykkerklokkene fra Orient er et godt alternativ til Rolex Submariner. Spesielt skiven til Mako serien har mange likheter.

to rolex klokker modell daytone med forskjellige urskiver

2. Rolex Daytona

Når Daytona ble lansert i 1963, ble dette et av luksusmerkets minst populære urverk. Til dels på grunn av den høye vekten av den store urskiven, samt at den hadde en mer uformell stil enn de andre modellene Rolex hadde å by på.

Etterhvert har dette blitt en av Rolex sine mest ettertraktede modeller. Den første serien som ble produsert mellom 1963 og 1990 går for millioner av kroner på auksjonshus, spesielt om de har hatt en tidligere kjent eier. 

Nedenfor er en god video som gir et dypere innblikk i historien, hvorfor den er vanskelig å få tak i og vil holde seg i verdi.

Sjekk priser på Rolex klokker her

Daytona alternativ

invicta speedway herreklokke

Daytona-inspirert utmerket hverdagsklokke til et par lapper. Kvarts drevet, vanntett til 100 meter med herdet mineralglass.

lekker dressklokke fra rolex

3. Rolex Datejust

Året var 1945. I en tid hvor de fleste klokkeprodusenter satset på kvartsverk, kom Rolex med den første selvtrekkende automatiske som har blitt selskapets største flaggskip – Datejust.

Den ultimate dressklokken for feinschmeckere finnes i flere prisklasser avhengig av hvilke materialer klokken er laget av. En i børstet rustfritt stål kan du få for rundt 120 000 kroner, men med en 18k gullreim og bezel (ringen rundt glasset) med diamantinnlegg på tallskiven går for rundt 270 000 kroner. 

Sjekk priser på Rolex klokker her

Datejust alternativ

tissot gentleman klokke

Det er lett å se hvorfor denne klokken er så populær. Nydelig å se på, automatisk urverk, kirurgisk stål og ripefritt safirglass.

TAG Heuer

Heuer Watch Company ble etablert i 1860 av Edoardo Heuer i Sveits. Han startet med håndlagde eksklusive klokker for menn med høyt fokus på presisjon. Dette har ført til at TAG Heuer har vært den offisielle tidtakeren på olympiske leker tidlig på 1900-tallet, og innenfor Formula 1 racing.

Er du ute etter et presisjonsutstyr med en kraftig og robust design, er TAG Heuer definitivt et godt valg.

klokke fra klokkemerket tag heuer modell aquaracer

4. TAG Heuer Aquaracer

Har du ikke et budsjett med flere hundre tusen kroner til å kjøpe en Rolex Submariner, er TAG Heuer Aquaracer et rimeligere alternativ som likevel oser av stil og luksus. Aquaracer roses av mange for å ha bred appell med høy kvalitet til god pris.

Sjekk priser på TAG Heuer Aquaracer

Aquaracer alternativ

certina herreklokke

En solid anbefaling med flere likehetstrekk til Aquaracer. Lignende krans (ringen rundt glasset) vanntett til 300m og safirglass.

tag heuer formula1 klokke

5. TAG Heuer Formula 1 Kronograf

En nydelig kronografklokke med mange spennende detaljer som har blitt en favoritt blant dyre klokker for menn over hele verden. Selv om denne klokken har en urkasse på 43 mm, kjennes den ikke så tung ut på armen da urkassen er laget av aluminium, og reimen er av børstet polert stål.

På under 20 000 kroner er dette den rimeligste eksklusive herreklokken i listen. Likevel har den funksjoner og utseendet til klokker som koster det tredobbelte. 

Sjekk priser på TAG Heuer Formula 1

Formula 1 alternativ

seiko kronograf klokke

Disse kronografklokkene til Seiko ligger mellom 2000-4000 kroner. Her får du mye for pengene. Sjekk ut referanser som starter med SSB.

Breitling

Den velkjente logoen av en “B” med vinger på sidene har blitt et ikonisk symbol innenfor luftfart. Selskapet utviklet sin første kronografklokke i 1915, som senere ble brukt av flygere for å måle nøyaktig hastighet og tid. 

I tillegg til sine eksklusive klokker er Breitling opptatt av sikkerhet. Derfor utviklet de Breitling Emergency. En klokke med innebygget signal for å hjelpe strandede personer.

Men, med mindre du planlegger en ekspedisjon til sydpolen, vil nok disse klokkene falle i smak: 

6. Breitling Navitimer

En automatisk selvtrekkende klokke som får energi av dine bevegelser. Her trenger du aldri å skifte batterier og viserene har en jevn bevegelse fremfor de hakkete du får på kvartsur.

Den elegante urskiven ser bare helt fantastisk ut på lærreimer. Ikke rart dette er en favoritt blant menn som vil ha en nydelig klokke med masse spennende detaljer. Dette må vel være den ultimate gaven til en pilot?

Sjekk priser på Breitling Navitimer

Navitimer alternativ

stuhrling monaco klokke

Veldig lik den originale navitimeren med tre sub-dials og den ikoniske hakkete ringen rundt urkassen.

breitling superocean ii 42

7. Breitling Superocean ii

Den første kom i 1957. Da var målgruppen proff-dykkere. Siden den gang har det kommet mange spennende variasjoner. Blant annet den populære Superocean II 42. Fargerike urskiver og store siffer gjør at den skiller seg ut fra andre luksusklokker for menn.

Med 50 ATM (500 meter) vannmotstand og en solid gummireim som føles komfortabel rundt håndleddet, er denne en stor favoritt blant klokke-entusiaster. 

Sjekk priser på Breitling Superocean

sort klokke fra klokkemerket breitling

8. Breitling Avenger Chronograph

Dette er nok Breitlings mest omtalte klokkemodeller, ettersom den redefinerer helt hvordan en luksusklokke skal se ut. Spesielt Avenger Chronograph 45 Night Mission. Den ser ut som en taktisk militærklokke med et tøft og robust ytre i titan. Med denne kokken er du klar for enhver utfordring.

Sjekk priser på Breitling Avenger Chronograph 45

Omega

En av de mest alsidige klokkemerkene i listen. Omega har virkelig noe for en hver smak, fra stilren dressklokke til statement piece.

Det var en ung klokkemaker ved navnet Louis Brandt som bestemte seg for å åpne en urmakerbutikk i 1848. Og det var der klokkemakeren startet selskapet som senere skulle bli til Omega.

Siden da har selskapet produsert flere ikoniske klokker. Her er de mest populære klokkene fra Omega i 2022: 

9. Omega Seamaster Diver 300 m: En legende på håndleddet

Når det kommer til klokker som oser av stil, eventyr og en dash av hemmelig agent-aura, er Omega Seamaster i en klasse for seg. Denne klokken har ikke bare vært en trofast følgesvenn til James Bond – både Pierce Brosnan og Daniel Craig – den har blitt et ikon i klokkeverdenen.

Dessverre må vi innse at detonator, magnet og laserkutter forblir på det store lerretet.

Du får ihvertfall en nydelig klokke som er like hjemme i havdypet som den er til en kveld på byen.

Med sitt rike utvalg av varianter og fargevalg, tilbyr Seamaster Diver noe for enhver smak. Den middels store urkassen på 42 mm er både markant og elegant, og de selvlysende viserne sørger for at du alltid har tiden i sikte, uansett hvor dine oppdrag – eller hverdagslige eventyr – fører deg.

Sjekk priser på Omega Seamaster Diver 300 m

Seamaster alternativ

seiko 5 sports automatic

Denne Limited Edition modellen fra Seiko med kamo-mønster på urskiven gav oss litt James Bond vibber.

Les også: Topp 10 beste seiko klokker for menn

10. Omega Speedmaster Moonwatch Professional

Når NASA skulle til månen måtte de finne en kapabel klokke til astronautene. Og som vi vet gjør ikke NASA noe «half-assed».

Spesifikasjoner ble sendt ut til flere kjente klokkemerker. Hamilton, Longines, Rolex og Omega var noen av dem. Etter flere grundige tester var det bare en som fikk topp karakter. Omega Speedmaster.

I 1969 fikk klokken sin plass i historien som den første klokken på månen, båret av Buzz Aldrin under Apollo 11 oppdraget. Ikke rart klokkesamlere digger denne.

Sjekk priser på Omega Speedmaster Moonwatch

Speedmaster alternativ

Bulova Lunar Pilot, et billigere alternativ til Omega Speedmaster

Uten tvil det beste alternativet til Omega Speedmaster. Klokken ble med på Apollo 15 oppdraget og koster i dag mellom 6000 – 8000 kroner.

Ikke helt klar til å gå all-inn på klokke fronten? Sjekk ut vår liste med hverdagsklokke i klassisk stil til under ti tusen.

Audemars Piguet

Selskapet ble stiftet i 1875 av Jules Louis Audemars og Edward Auguste Piguet. Selskapet har en lang tradisjon med å lage unike urverk, for eksempel var selskapet først ute med å lage et lommeur som et skjelettur i 1934.

Selskapet har hatt sine opp og nedturer, men stadfestet seg som en av de mest ettertraktede klokkemerker på 1970-tallet med dette innovative urverket: 

to klokker fra audemars piguet

11. Audemars Piguet Royal Oak

Royal Oak er flaggskipet for Audemars Piguet, og ble lansert i 1972 som et motsvar til alle andre elegante luksusklokker på markedet på den tiden.

Den unike urkassen er inpirert av gammeldagse dykkerhjelmer og har et unikt distinkt utrykk. En hvilken som helst klokkeinteressert person vil fort kjenne igjen denne ikoniske klokken.

Det er en kostbar klokke som holder seg godt i pris, men vanskelig å få tak i.

Royal Oak alternativ

Royal Oak alternativ Tissot PRX

Kanskje det beste alternativet til Royal Oak. God pris med AP-lignende vaffelmønster på urskiven.

Royal Oak alternativ 2

casioak

GA-2100 modellen til casio har også et åttekantet design.

blå og rød herreklokke fra audemars piguet

12. Audemars Piguet Code 11.59

Navnet er inspirert av minuttet før midnatt, og skal påminne oss om å omfavne fremtiden.

Den mye omdiskuterte klokken ble lansert i 2019 av Audemars Piguet med mange forskjellige stilvariasjoner. Mottagelsen var variert for å si det mildt.

Nedenfor er en super interessant video som går i dybden på 11.59, royal okay og klokkemerket generelt.

Det som kjennetegner urverket er den store kronograf-urskiven og det selvtrekkende urverket som er håndlaget med høy presisjon. Bezel (ringen rundt urskiven) er av enten hvitt eller gult gull, og den urskiven er beskyttet av et tykt og ripebestandig safirglass.  

Patek Philippe

Etablert i 1839 og ansett som en av de store innovatørene innenfor klokkeindustrien på 1800-tallet. Før Patek Philippe kom på banen, måtte klokker vikles med en egen nøkkel for å fungere. Patek Philippe var det første selskapet på markedet som lanserte en klokke uten nøkkel, og dronning Victoria av England fikk den første på sin bursdag i 1851.

Her er noen av dagen mest populære modeller: 

13. Patek Philippe Nautilus

Den avrundede åttekantede formen minner litt om Royal Oak, bare mer elegant. Snart 50 år senere står Nautilus-kolleksjon sterkt blant både menn og kvinner. De finnes i stål, rosegull, hvitt gull eller kombinasjoner av disse metallene. 

Spesielt 5711 modellen er høyt ettertraktet. Og etter Patek Philippe annonserte at de ikke kommer til å produsere flere skøyt prisen opp over millionen på bruktmarkedet.

14. Patek Philippe Aquanaut

Aquanaut ble lansert i 1997 og skapte en sensasjon innenfor dyre klokkemerker. Den var sprek og moderne i forhold til andre modeller Patek Philippe har produsert tidligere.

På den tiden var det ingen som hadde trodd at de kunne lansere en klokke med gummireim. Det var kontroversielt

Likevel, kombinert med en minimalistisk urkasse i luksuriøse materialer står modellen høyt på listen blant entusiaster.

IWC

Historien til IWC begynte i 1868, da den amerikanske ingeniøren Florentine Aristo Jones slo seg ned i Schaffhausen, Sveits.

Hans forretningspartner, Johann Heinrich Moser, hadde funnet opp et system som brukte vannkraften i Rhinen elven til industrielle formål. Dette muliggjorde produksjonen av klokker i stor skala. Ett år senere var Schaffhauser-fabrikken i stand til å produsere 10 000 klokker for det amerikanske markedet.

Her er de mest populære eksklusive klokker fra IWC: 

15. IWC Portugieser

Uten tvil en fantastisk klokke som er både skarpt og tidløst. Den kommer i en rekke forskjellige varianter. Kronograf, månefaser og skjelettur. For ikke å snakke om alle reimtypene i lær og metall.

Med så mange valgmuligheter og fokus på detaljer, er det ikke rart at denne (spesielt kronografen til høyre) har blitt en storfavoritt blant menn verden over. 

Sjekk priser på IWC Portugieser

16. IWC Pilots Spitfire

Inspirert av instrumentene i det ikoniske jagerflyet Spitfire. En klassisk pilot klokke med store tydelige markører og selvlysende visere. Materiale i bronze gir en tøff militær aktig finish som likevel føles elegant.

Sjekk priser på IWC Pilots Spitfire

17. IWC Da Vinci

Dette er modellen som virkelig viser frem hvor intrikate urverk IWC kan produsere. En av de mest spektakulære modellene i serien er Da Vinci Calendar Chronograph, som har fire forskjellige komplikasjoner og en glassplate i safir bak på urkassen slik at du kan se alle de bevegelige delene i urverket. 

Sjekk priser på IWC Da Vinci

Hvilken klokke skal jeg kjøpe?

Det finns mange kjente og dyre klokkemerker for menn. Nå vet ikke vi størrelsen på lommeboken din og hva du ville kategorisert som dyrt. Vi valgte hvertfall å legge listen på rundt femti tusen og oppover.

Du kan finne bra kjøp i forskjellige prisklasser, men for å finne et urverk som passer deg, tenk først over hvordan du skal bruke klokken.

Er det til spesielle anledninger eller som en investering? Denne listen passer til begge. Mest sannsynlig vil disse klokkene holde seg i verdi, om ikke stige over tid.

Bare ikke kjøp en Rolex fordi det er en Rolex. Gå for en klokke som fanger oppmerksomheten din. Det er mye penger og du vil jo ha noe du ikke klarer å ta øynene vekk fra. Hva er poenget ellers?

Pluss en stilig klokke vekker oppmerksomheten til de rundt deg og kan fort bli en samtalestarter. Et kult arvestykke er det også.

Legg igjen en kommentar