Logo
Inneholder annonselenker

Dette er de beste Seiko klokkene for herrer

Karl Ø
Sist oppdatert:
seiko klokker herre

Med en rik historie som spenner over et århundre og en stadig utvikling av nye teknologier, er Seiko definitivt et klokkemerke verdt å eie. 

Seiko er en av de mest allsidige klokkemerkene på markedet, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. De leverer høy kvalitet til gode priser med et bredt spekter av stiler. Fra dressy og elegant til sporty og moderne. 

Og som du snart får se, har Seiko noe for enhver smak.

Beste Seiko klokker for menn

La oss ta en titt på våre favoritter. Her finner du både nye Seiko klokker og mer etablerte modeller.

Slik satt vi sammen listen:

  • Brukte Google Trends til å kartlegge populære modeller. 
  • Undersøkte anmeldelser fra flere nettbutikker og klokkeforum i Norge og internasjonalt. 
  • Inkluderte herreklokker i ulike stiler (dykkerklokker, dress, sporty og så videre). 
  • Plukket favoritter med fokus på materialvalg, funksjon, pris, tilgjengelighet og design.

Utvalget på nett i Norge faktisk veldig bra. De fleste klokkene vi har skrevet om finner du hos ditur.no, gullfunn.no og urverket.no.

Vi håper listen nedenfor hjelper deg å finne drømmeklokken:

Seiko Presage herreklokke

Seiko Presage – Tidløs klassiker for den moderne mann

La oss dykke rett inn i vår favoritt: Presage, en nydelig automatisk klokke.

Med en av de mest imponerende urskivene vi har sett, oser den av sofistikert design og elegante detaljer. Denne serien er en perfekt blanding av gammelt og nytt, og fanger essensen av tidløs stil.

Det beste? Som en automatisk klokke, er den selvdrevet av dine daglige bevegelser. Så du slipper bryet med å skifte batterier.

Les mer / Sjekk pris
seiko 5 sports automatic mekanisk klokke

Seiko 5 Sports Automatic SRPD

Nydelig designet sportsur med automatisk urverk og solid konstruksjon som ikke tømmer lommeboken. 

Seiko 5 er for mange inngangsbilletten til en verden av mekaniske klokker.

Herreklokken får du i kirurgisk stål med en 43mm urskive som tåler de fleste aktiviteter. 

Seiko 5 Sports Automatic er tilgjengelig i mange flotte fargevariasjoner som virkelig popper. SRPD51 er et godt eksempel med sin nydelige blå farge som passer perfekt til den sølvtonede urkassen og reimen.

Klokken er vanntett til 100 meter, med datovisning og lysende markører for optimal lesbarhet.

Les mer / Sjekk pris
seiko solar herreklokke

Seiko Solar Sapphire

Denne nydelige klokken passer perfekt til kontoret og ikke minst til dressen. Vi har forresten en artikkel om dressklokke for menn hvis du vil sjekke ut flere klokkemerker med klassisk design.

Den smakfulle kombinasjonen av gylne detaljer, med en urskive i mørkegrønn, vil garantert vekke oppsikt og være en god samtalestarter. I tillegg viser klokken ukedag og dato.

Det hele gjøres komplett med en lekker brun klokkereim i skinn. 

Den er ikke bare pen å se på heller. Den 40mm urskiven er dekket i safirglass som gir god beskyttelse mot riper og støt, og urkassen i rustfritt stål tåler 10 ATM som tilsvarer en dybde på 100 meter.

les mer / sjekk pris
seiko 5 feltklokke for menn

Seiko 5 Field Sports

Keen på en god field watch? Sjekk ut modellnummer som begynner med SRPG. 

Disse har en velproporsjonert størrelse på 39mm og 40mm. Ikke for liten, ikke for stor. Klokken har automatisk urverk men kan også trekkes opp manuelt. 

Sammenlignet andre populære feltklokker som Bulova Hack og Hamilton Khaki er SRPG serien mer elegant og sofistikert. Så hvis du er på utkikk etter en rimelig og allsidig feltklokke, er dette et bra valg.

les mer / sjekk pris
seiko prospex solar dykkerklokke

Seiko Prospex Solar Divers

Prospex kolleksjonen er designet for det profesjonelle markedet, sportsentusiaster og  eventyrlystne. Må du drive med dykking og fjellklatring for å vurdere disse? Neida. Prospex er svært populær blant entusiaster som vil ha en sporty klokke i høy kvalitet.

Ta for eksempel SNE 589 og 591. En flott dykkerklokke med høy presisjon som lades via lyskilder. Fulladet har disse en gangreserve på 10 måneder så du kan være sikker på at du alltid er tidsnok ute. 

Prospex er liksom det “neste nivået” opp i stigen. Her finner du mye kult, til en høyere pris  selvsagt.

les mer / sjekk pris
beste seiko klokke astron

Seiko Astron GPS Solar SSJ 007

Dette er virkelig en av de mest innovative og luksuriøse klokkene, og ligger i det øvre sjiktet for dyre Seiko klokker. De nye modellene har en enkel eleganse som bare funker, med  minimalistisk urskive og finish.

Det beste av alt er at dette armbåndsuret er solcelledrevet og tar all energien den trenger fra lys alene. Og den er laget i titanium, som er lettere og mer allergivennlig enn mange andre materialer.

Det er imponerende hvordan de har klart å inkludere all denne teknologien i en så ren og enkel design. Virkelig en perfekt kombinasjon av stil og funksjonalitet. 

Klokken er en ekte arbeidshest som bruker GPS-satellitter for å sikre at tiden er helt nøyaktig uansett hvor du befinner deg.

Så hvis du vil ha en klokke som gir deg den ultimate presisjonen og samtidig ser utrolig stilig ut, er Seiko Astron GPS Solar det perfekte valget for deg.

les mer / sjekk pris
seiko chronograph ssc

Seiko Chronograph SSC

Denne er nok favoritten vår når det kommer til Seiko kronografer. Spesielt i svart-hvitt panda design. Vi digger det kule bikubemønsteret på urskiven. 

Hvis du er ute etter en pålitelig kronograf  må du ta en nærmere titt på Macchina Sportive modeller. SSC769 og SSC773 er to gode eksempler.

Stilige kronografer med solcelledrevne bevegelser du ikke trenger å bekymre deg for. Fulladet vil disse tikke i 6 måneder i strekk.

Her er en en youtube video som viser klokken i detalj.

les mer / sjekk pris
seiko kronograf ssb

Seiko Chronograph SSB 38

Seiko kronografer er utstyrt med et høy presisjons urverk som gjør det mulig å måle tiden med stor nøyaktighet. De er også kjent for sin holdbarhet og motstandsdyktighet. I tillegg til stoppeklokke har mange også tachymeter funksjon for å måle hastighet. 

Sjekk ut urskiven til SSB387. Den har så mange flotte detaljer at du kommer til å stirre på den i evigheter. Og materialet er av superlett titanium med knapper som gir en tilfredsstillende klikkelyd.

Virkelig en perfekt kombinasjon av stil og funksjonalitet.

les mer / sjekk pris
seiko automatic gmt ssk

5 Sports Automatic GMT SSK 

En tøff klokke som skiller seg ut fra vanlige dykkerklokker takket være GMT-funksjonen. Den gjør at du kan kan vise to separate tidssoner samtidig. Veldig kjekt på reiser eller hvis du jobber med mennesker i ulike tidssoner.

Ikke bare er klokken funksjonell, men den ser også fantastisk ut med kontrasten fra den røde GMT-viseren. 

Her kan du være trygg på at du får en pålitelig og funksjonell klokke som kan takle alle dine eventyr.

les mer / sjekk pris
seiko classic day date

Classic Day Date 40mm

SUR-serien er en favoritt blant mange klokkeentusiaster. Utseende minner om Grand Seiko, bare til en mye mer overkommelig pris. 

SUR 343 har en nydelig mørkeblå urskive med hvite detaljer. Ikke bare ser den flott ut rundt håndleddet, men den er også utrolig lett å lese. Og med riperesistent safirglass og god vannmotstand vil den tåle daglig bruk uten problem.  

Urskiven kan du også få i gråsort med gullfargede detaljer. Begge variantene ser kjempebra ut.

les mer / sjekk pris
seiko kinetic klokke

Seiko Kinetic SKA

Denne Seiko-klokken er virkelig alt på én gang: maskulin, sporty og elegant. Muligens en av de beste Seiko-klokkene der ute når det kommer til allsidighet og stil. 

Den fungerer like godt til hverdagsbruk og til mer formelle anledninger. 

Det som skiller denne klokken fra andre, er den innovative kinetiske teknologien som bruker bevegelse for å lade opp klokken med en generator. Dette gjør klokken ekstra pålitelig og holdbar da du slipper å bytte batteri.

Urkassen har en diameter på 43 mm og en tykkelse på 12 mm. Best for menn med store og mellomstore håndledd. Urskiven har en nydelig finish med sverdformede visere. 

Så hvis du vil ha en klokke som kan brukes til alt, er dette definitivt en verdig kandidat.

les mer / sjekk pris

Teknologi og komplikasjoner

For å velge riktig Seiko herreklokke er det kanskje enklere å bestemme seg ut i fra type urverk eller komplikasjoner du ønsker å ha på klokken. 

Komplikasjoner betyr ekstra funksjoner som går utover det å vise tid. Det kan for eksempel være datovisning, kronograf (stoppeklokke) eller en alarmfunksjon. Komplikasjoner er ofte et viktig kriterium for klokkeentusiaster når de vurderer ulike klokkemodeller.

Seiko Automatic: En mekanisk klokke er en serie med små komponenter som jobber sammen for å drive uret. Det er en tidløs og fascinerende teknologi som vil gi deg glede i mange år fremover.

Det er noe spesielt med å ha en klokke som fungerer uten batteri og som krever litt oppmerksomhet og vedlikehold fra eieren. 

Med en automatisk mekanisk klokke trenger du heller ikke bekymre deg for batteriskift. Klokken trekker seg opp fra håndleddets bevegelser og lagre energi opptil 41 timer eller mer uten bevegelse.

Seiko Solar: Solcelledrevne urverk er veldig presise og holdbare. De har en energireserve på mange måneder, og batteriene holder gjerne i 10 år eller mer. 

Naturlig lys er selvsagt best, men de får litt “juice” fra elektriske lyskilder også. Så her får du en pålitelig og miljøvennlig klokke som vil følge deg i mange år.

Seiko Quartz Kinetic: En spennende teknologi som konverterer dine bevegelser til elektrisk energi. Denne energien lagres i et batteri som er annerledes enn tradisjonelle og den beste delen – du trenger aldri å bytte batteri. 

Så uansett hvor du er, og hva du gjør, kan du stole på at denne klokken holder seg gående på en helt unik og pålitelig måte.

Seiko Chronograph: I dag velger vi stort sett komplikasjoner på klokken fordi de ser stilige ut, ikke fordi vi må ha dem. Ærlig sak. Hvor ofte trenger du stoppeklokkefunksjon egentlig? Likevel vil de fleste være enige i at kronografklokker ser tøffe ut på håndleddet med sine mange små detaljer.

Tachymeter: En praktisk funksjon for de som trenger å måle hastighet på en enkel og rask måte. Tachymeter lar deg måle hastighet basert på tidsintervall. Vanligvis finner du dette på enkelte sportsklokker og racing klokker.

GMT: Står for Greenwich Mean Time. En global referanse tidssoner kan regnes ut fra. Tokyo f.eks er GMT + 9. Det er en av de mest nyttige komplikasjonene som gir deg muligheten til å følge tiden i ulike tidssoner. Veldig greit når du reiser.

Litt historie

Reisen startet i 1881 da den ambisiøse gründeren Kintaro Hattori åpnet en butikk i hjertet av Tokyo. Der solgte og reparerte han klokker, og i 1924 ble det første armbåndsuret med navnet Seiko lansert. 

I løpet av det neste århundret pushet de grensene innenfor urproduksjon og i 1969  ble klokkeindustrien snudd på hodet med utgivelsen av den legendariske Astron, verdens første kvarts klokke. Ja, du leste riktig – Seiko var først ute med denne teknologien, og resten måtte følge etter. 

Så neste gang du ser en Seiko-klokke, husk at det er et merke som har banet vei for utallige innovasjoner og som fortsetter å være en av de mest respekterte klokkeprodusentene i verden.

Seiko – Ofte stilte spørsmål

Hvor er Seiko fra?

Seiko er et japansk merke som ble startet i 1881 i Tokyo av entreprenøren og urmakeren Kintaro Hattori. 

Er Seiko kvalitet?

Ja, Seiko utvikler og produsere klokker med høy kvalitet og presisjon. De designer og utvikler sine egne bevegelser med full kontroll over hele produksjonsprosessen. Her får du med andre ord en god balanse mellom kvalitet og pris.

Hva betyr Seiko på japansk?

Ordet Seiko har flere forskjellige betydninger, blant annet “utsøkt” eller “suksess”. Ganske bra merkenavn egentlig. De lager jo flotte og pålitelige klokker med stor suksess. 

Hvor lages Seiko klokker?

Seiko klokker lages hovedsakelig i Japan, men de har også fabrikker i Kina, Singapore og Malaysia. Alle klokkene blir laget etter Seikos strenge kvalitetsstandarder.

Legg igjen en kommentar