Mann med høstjakke på sittende i en trapp

Høstjakke Herre: 13 Tidløse Høstjakker For Menn

Inneholder annonselenker

Er du på utkikk etter en ny høstjakke? Da er det bare å lese videre.

Vi har gjennomgått populære nettbutikker og endelig blitt enige om de beste høst jakkene for menn i år.

Høstværet skifter hele tiden. Fra varmt og fargerikt til fuktig og grått. Kler du deg i flere lag kan du tilpasse deg forholdene utover dagen.

Enten du trenger en lett høstjakke, ullfrakk eller dunjakke vil du garantert finne noe her som tar deg igjennom den kjølige årstiden i stil.  

La oss presentere høstens jakker.

Høstjakker for herre

Dunjakke fra UBR

Det norske merket er en av våre favoritter når det kommer til jakker. De har den perfekte blandingen av elegant og stilrent design med tekniske materialer ideelt for uforutsigbare forhold.

UBR har et utvalg til alle sesonger, og når det gjelder dunjakker er Bolt, Oxygen og Sonic modellene vi liker best. Superlette og stappet med deilig dun.

Dessverre er disse ofte utsolgt. Gå for UBR om pris ikke er noe tema. Du vil ikke angre.

Les mer / Sjekk pris

Les også: Beste vinterjakke til herre & menn i 2022

Tykk Ullfrakk Peacoat

Rålekker skipperjakke fra Armor Lux i tjukk ull materiale som holder deg varm. Denne jakketypen kalles for en peacoat og har en bred krage som du kan brette opp og beskytte halsen mot vær og vind. En tykk ulljakke er perfekt til både formelle og uformelle anledninger.

Les mer / Sjekk pris

allværsjakke til høsten herre

RVRC – Friluftsjakken for alt slags vær

Noen ganger trenger man bare en god turjakke som funker til det meste. Og på den fronten har skandinaviske Revolution Race mye å by på til gode priser. Cyclone Rescue Jacket er vår favoritt. Stilren, 4-veis strech og vanntett med over 7000 positive tilbakemeldinger!

Fra skogstur til butikken – denne er skapt for skiftende vær.

Les mer / Sjekk pris

Vokset jakke fra Barbour

En stil som alltid er aktuell er en vokset bomullsjakke. Og ingen andre er bedre en Barbour, kongen av britisk stil. I James Bond filmen Skyfall ser vi Daniel Craig i en stilig og klassisk Barbour jakke. Med hagla på skulderen selvsagt.

Og er det godt nok for James Bond, er det godt nok for oss. Vil du ha en slitesterk og vanntett jakke i tidløs gentleman stil? Gå for Barbour.

Les mer / Sjekk pris

Les også: Årets beste høstsko til herrer

Vaffeljakke Quiltet jakke

Om du vil ha noe kort og lett som samtidig ser sofistikert ut, bør du sjekke ut quiltede jakker (vaffeljakke). Quilting betyr at du har to (noen ganger tre) lag med stoff som er sydd sammen i et vaffelmønster. Teknikken danner små lommer med luft som isolerer godt.

Igjen må vi løfte frem merket Barbour som lager noen virkelig gode. Og her klarte vi ikke å bestemme oss for en konkret modell så vi lenker til hele utvalget.

Les mer / Sjekk pris

Lang og lett regnfrakk

Det er ikke til å legge skjul på. Norsk høstvær er som regel fuktig. Da er det midt i blinken med en stilren og vannavisende frakk. Vi syns nesten det burde være et basisplagg i enhver herregarderobe.

Oscar Jacobson sin Johnsson Coat har et tidløst design som aldri går av mote. Frakken er ufôret og passer derfor til både høst og vår.

Les mer / Sjekk pris

Les også: Stilrene regnjakker for menn i 2022

Foret jeansjakke fra LEVI’S

Tøff dongerijakke i trucker stil. En klassiker som må vurderes. Både som vårjakke og høst jakke. Og velger du en fôret olajakke kan du bruke den lengre.

Levi’s sin ikoniske modell har prydet menn siden 60-tallet. Den slitesterke jakken er laget i kraftig bomull som gir en naturlig falming og gjør den unik over tid.

Les mer / Sjekk pris

Ullfrakk fra SNT

Om velkledd og varm er målet i et kaldt og skiftende vær må vel ullfrakk være det beste? Et tidløst ytterplagg som fungerer like godt til hverdags og fest.

Det danske merket Shaping New Tomorrow har noen stilrene overcoats i ull, resirkulert polyester og elastan. En kombinasjon av materialer som gir bedre bevegelighet og vannavisende egenskaper sammenlignet med en tradisjonell ullfrakk.

Les mer / Sjekk pris

Skjortejakke

Skjortejakken er et allsidig plagg alle menn bør eie. Den funker over en ullgenser, t-skjorte eller hettegenser.

En avslappet og romslig overshirt er også perfekt om du har litt ekstra rundt midjen. Holder du skjorten åpen som et ekstra lag fremstår overkroppen slankere.

Les mer / Sjekk pris

Les også: Skjortejakke herre: Tøffe overshirts i 2022

Bomber jacket fra Selected Homme

En klassiker som passer alle menn uansett kroppstype og alder. Jakketypen finnes i mange ulike materialer, tykkelser og farger. Ull, skinn, semsket skinn, bomull og nylon.

Vi syns teksturen til ull og semsket skinn passer ekstra godt til høsten.

Selected Homme har en stilren bomberjakke i semsket skinn som gir mange kombinasjonsmuligheter. Fra casual til en mer formell stil.

Les mer / Sjekk pris

semsket høstjakke brun

Baracuta G9 Harrington

I vår artikkel om Harrington jakker for menn, sier vi at dette er en av de mest allsidige jakkene du kan ha.

Den klassiske Baracuta jakken funker i alle sesonger utenom vinteren.

Kombiner med en varm genser, og du har et stilsikkert antrekk som alltid ser bra ut. Jakken er en tidløs klassiker som ikke har endret seg noe særlig siden den kom på banen i 1937.

Vi digger modellen i semsket skinn. Men det koster riktignok mer. Du får den også i vanlig bomull polyester blend som koster et par lapper mindre.

Er du ute etter en komfortabel fritidsjakke til hverdagen er G9 et utmerket valg.

Les mer / Sjekk pris

Parajumpers

Lett dunjakke med hette fra populære Parajumpers. Fin passform i sportslig stil egnet til skiftende sesonger. Fra kjølige høstdager frem til vinterkulden kommer for fult.

Les mer / Sjekk pris

Save the duck Dunvest

Det fleksible plagget du trenger i overgangsvær. Forleng sommeren sammen med en skjorte eller genser. Eller bruk den som et ekstra lag under jakken på kjølige høst- og vinterdager. Stilig og funksjonell.

Les mer / Sjekk pris

Vil du utforske mer?