Logo
Inneholder annonselenker

Harrington jakke: 4 tidløse klassikere for herrer

Karl Ø
Sist oppdatert:
harrington jakke herre

Shout out til alle hollywood legender som har gjort dette plagget til en tidløs klassiker. Harrington jakken er kjent for sin allsidighet og kan brukes både til hverdags og til mer formelle anledninger. 

Her er vår guide til Harrington jakker for herrer med favorittmerker, historien og stiltips.  

Disse Harrington jakkene liker vi best

Harrington jakke fra klesmerket Baracuta

Baracuta G9 Original Harrington Jacket

Vi må starte med den ikoniske originalen fra det britiske merket Baracuta. Hvis du vil investere i en jakke som er tidløs, allsidig og klassisk, så er Harrington-jakken fra Baracuta et fantastisk valg. Jakken er praktisk og funksjonell med et snev av retro-stil. 

Du får den i forskjellige farger og materialer. De mest populære fargene er marineblå, beige og svart. 

se utvalg hos Ferner jacobsen se utvalg hos miinto
Harrington jakke herre barbour

Barbour Royston Casual Harrington

Barbour er nok mest kjent for sine olje- og voksjakker, men denne Harrington jakken i med meshfôr og cordfløyel krage liker vi. Super passform med toveis glidelås, perfekt for høst og vår. 

les mer / sjekk pris

Les også: Årets beste høstsko til herrer

Harrington jakke herre nn07

Gant Harrington Jacket

Vi liker denne moderne varianten, spesielt i lys brun Khaki farge. Sømmene over skuldrene er også en kul detalj. 

les mer / sjekk pris
Sort Harrington jakke fra Fred Perry

Fred Perry Harrington Jacket

Disse har også “paraply ventilering” bak ryggen (usikker på hva det kalles) og rutete mønster på innsiden. Her får du mange av de samme detaljene som Baracuta, bare til halvparten av prisen. Om kvaliteten er like bra vet vi ikke, men Fred Perry pleier å være ålreit. 

Les mer / Sjekk pris

Hva er en Harrington jakke

Harrington-jakken, som vi kaller den nå til dags, var opprinnelig laget for golfbanen. Tilbake på 1930-tallet satt Baracuta, et britisk selskap, sammen en superlett jakke som hadde skrå sidelommer med knapper, doble glidelåser, elastiske håndledd og midje.

Den var vannavstøtende med en snasen ryggdetalj som sørget for at regndråper dryppet vekk fra deg. Perfekt som vårjakke og høstjakke for menn.

Litt historie

Designen ble antageligvis først laget av Baracuta og ble raskt populær blant menn som ønsket en stil som var både funksjonell og stilig. 

Siden den gang har den ikoniske jakken vært båret av mange kjente figurer som Elvis Presley, James Dean og Steve McQueen.

Navnet Harrington ble faktisk ikke brukt før midten av 60-tallet. Det var da skuespilleren Ryan O’Neal spilte karakteren Rodney Harrington i den populære TV serien Peyton Place. På grunn av hans rolle begynte klesbutikker å markedsføre jakken som Harrington jakken.

Jakken fortsetter å være et symbol på stil og allsidighet i dag. Du ser den blant annet i

Stiltips

En av de største fordelene med Harrington-jakken er at den er svært anvendelig og passer til mange anledninger. Enten du skal på jobb, ut på en date eller ha en avslappende helgedag, kan du enkelt style jakken til å passe.

Her er noen forslag:

Jakke med pique skjorte

Prøv en hvit t-skjorte eller pique og jeans for en avslappet stil.

motetips: bomberjakke i semsket skinn til venstre og harrington jakke i grå til høyre

Vår favoritt kombinasjon: Tynn høyhalset genser, grå ullbukse og et par fete solbriller. Perfekt overgang til våren. Inspirert av skuespilleren Armie Hammer i filmen The Man from U.N.C.L.E fra 2015. 

Og bytter du ut genseren med en skjorte har du enda et smart casual antrekk i boks.

Som du ser kan plagget kombineres på mange måter. Og Harrington jakker er tilgjengelig i mange forskjellige farger og mønstre, så det er enkelt å finne en jakke som passer til din personlige stil.

Legg igjen en kommentar