Logo
Inneholder annonselenker

Aftershave for menn test – disse gjør ansiktet godt

Karl Ø
Sist oppdatert:
aftershave for menn test

I denne artikkelen får du vite hvilke aftershaves vi anbefaler og hvorfor det bør brukes. Vi har testet alle selv med unntak av Baxter of California. Vi slang den med på grunn av gode erfaringer med merket og veldig gode anmeldelser.

Her er favorittene.

Aftershave for menn test

Benjamin Barber Aftershave Gel Black Oak

Black Oak lukter dritgodt. Det må vi bare si med en gang. Frisk og maskulin. Det var morsomt å lese kundeanmeldelsene også (vi leste over 200 av de). Der var det mange som skulle ønske duften varte lengre.

Funksjonelt sett er den knall på å roe ned huden etter barbering. Pumpen er bra og gelen trekker superkjapt inn i huden. Black Oak inneholder blant annet alkohol, aloe vera og eucalyptus. Alkohol renser og tar knekken på bakterier, men kan tørke ut huden. Vi hadde derimot ikke noe problem med det (Aloe Veraen kompenserer).

Baxter of California After Shave Balm

Når vi tidligere testet fuktighetskremen fra Baxter of California skjønte vi fort at merket ikke leker butikk. Prisen er god i forhold til mengden (120ml) og kremen passer alle typer hud. Tetre olje, mentol og aloe vera står i senter.

En næringsrik aftershave uten alkohol. Helt ypperlig på sensitiv hud. Balmen er kjølende og frisk med en rolig duft av sitrus.

Truefitt & Hill 1805 Aftershave Balm

Dette merket har produsert kvalitet siden 1805. Den klassiske Aftershave balmen kommer I mange forskjellige dufter. Vi valgte den mest nøytrale duften som rett og slett heter «1805». Den har en lang duftbeskrivelse, noe som er litt rart for den lukter nesten ingenting.

Er du ute etter en aftershave uten lukt, gjør du et godt valg med denne.

Konsistensen er som en tynn krem. Fukthetsgivende og lindrende for alle hudtyper. Prisen er på den stivere siden, men den er veeeldig drøy (varer i hvert fall ett år).

Pumpen er det ikke noe særlig futt i så følg med. Det ble litt søl første gangen.

Lucky Tiger Aftershave & Face Tonic

Denne alkoholfrie «tigern» har aloe vera, ringblomst og kamille som hovedingredienser. Vi klemte på tuten og en herlig appelsin duft traff snuten (Hey, det rimte). På ansiktet er lukten derimot overraskende mild og avtar kjapt. Du kan med andre ord følge opp med favoritt parfymen etterpå hvis du vil.

Skulle du være litt uheldig å kutte deg er det ikke noe problem. Den er snill og mild. Med sine 240 ml får du mye for pengene og vi digger det oldschool designet.

Proraso Aftershave Lotion

For deg med normal hud er denne klassiske aftershaven utmerket. Billig og frisk med mentol og eukalyptus. Den inneholder også glyserin som holder bra på fuktigheten.

En forfriskende og kjølig favoritt blant mange.  

Selvfølgelig falt den ned på gulvet og knuste så vi fikk ikke tatt bilde.

Hvorfor bruke aftershave

Etterbarberingsvann (aftershave) er produktet du klasker på trynet etter du har barbert deg. Hvorfor det? Jo det skal vi fortelle deg.

Når du barberer deg (helst med en tradisjonell barberhøvel) fjerner du døde hudceller og hudens naturlige oljer. Barberskum, -krem, -såpe gir deg en smooth opplevelse, men tørker ut huden. Da står du der, nybarbert med babymyk – og kanskje litt irritert – hud. Her kommer after shave inn i bildet.

Den nybarberte huden din er nemlig strippet for naturlig beskyttelse. Dette må fikses. Etterbarberingsvann steriliserer huden slik at bakterier ikke kan kose seg. Har du fet og uren hud med kviser er det ekstra smart å rense med en god aftershave. blir huden for tørr smører du på med fuktighetskrem i tillegg.

Etterbarberingskrem (aftershave balm) er ikke like hissig, men fin til å rense normal hud. Du kan se på det som en kombinasjon av etterbarberingsvann og fuktighetskrem.

Noen liker 2 i 1 funksjonen man får med balm, mens andre liker å velge fuktighetskrem selv.

Hvordan vi har testet

Vi startet med å finne nettbutikkene med best utvalg. Så gikk vi igjennom brukeranmeldelser og kjøpte de med best omtale.

Selve testen var ganske enkel. Barber, smør på og skriv ned opplevelsen. Og selvsagt sjekke at det ikke var noen shady ingredienser.

Kilder og ressurser

  • barbershop.no
  • gents.no
  • made4men.no
  • kicks.no
  • fragrantica.com
  • reddit.com