Aftershave for menn test – disse gjør ansiktet godt

Inneholder Annonser

I denne artikkelen får du vite hvilke aftershaves vi anbefaler og hvorfor det bør brukes. Vi har testet alle selv med unntak av Baxter of California. Vi slang den med på grunn av gode erfaringer med merket og veldig gode anmeldelser. La oss begynne.

Aftershave for menn test

Benjamin Barber Aftershave Gel Black Oak

Black Oak lukter dritgodt. Det må vi bare si med en gang. Frisk og maskulin. Det var morsomt å lese kundeanmeldelsene også (vi leste over 200 av de). Der var det mange som skulle ønske duften varte lengre.

Funksjonelt sett er den knall på å roe ned huden etter barbering. Pumpen er bra og gelen trekker superkjapt inn i huden. Black Oak inneholder blant annet alkohol, aloe vera og eucalyptus. Alkohol renser og tar knekken på bakterier, men kan tørke ut huden. Vi hadde derimot ikke noe problem med det (Aloe Veraen kompenserer).

Les mer / sjekk pris

Truefitt & Hill 1805 Aftershave Balm

Dette merket har produsert kvalitet siden 1805. Den klassiske Aftershave balmen kommer I mange forskjellige dufter. Vi valgte den mest nøytrale duften som rett og slett heter «1805». Den har en lang duftbeskrivelse, noe som er litt rart for den lukter nesten ingenting. Det kan jo være en god ting. Er du ute etter en aftershave uten lukt kan du like gjerne gå for denne.

Konsistensen er som en tynn krem. Fukthetsgivende og lindrende for alle hudtyper. Prisen er på den stivere siden, men den er veeeldig drøy (varer i hvert fall ett år).

Pumpen er det ikke noe særlig futt i så hold hånden rett under flasken. Det ble litt søl første gangen.

Les mer / sjekk pris

Baxter of California After Shave Balm

Når vi tidligere testet fuktighetskremen fra Baxter of California skjønte vi fort at merket ikke leker butikk. Prisen er god i forhold til mengden (120ml) og kremen passer alle typer hud. Tetre olje, mentol og aloe vera står i senter. En næringsrik aftershave uten alkohol som er helt ypperlig på sensitiv hud. Balmen er kjølende og frisk med en rolig duft av sitrus.

Les mer / sjekk pris

Proraso Aftershave Lotion

For deg med normal hud er denne klassiske aftershaven fra Proraso utmerket. Billig, alkoholbasert med mentol og eukalyptus. Med andre ord, fresh. Den inneholder også glyserin som holder bra på fuktigheten. En forfriskende og kjølig favoritt blant mange.  

Vi fikk ikke tatt bilde av denne fordi en hvis person mistet den i bakken (du vet hvem du er).

Les mer / sjekk pris

Lucky Tiger Aftershave & Face Tonic

Denne alkoholfrie «tigern» har aloe vera, ringblomst og kamille som hovedingredienser. Vi klemte på tuten og en herlig appelsin duft traff snuten (det rimte litt). På ansiktet er lukten derimot overraskende mild og avtar kjapt. Her er det bare å følge opp med favoritt parfymen.

Skulle du være litt uheldig å kutte deg er det ikke noe problem. Den er snill og mild. Med sine 240 ml får du mye for pengene. Embalasjen (og flasken forsovet) er skikkelig oldschool designet. Ikke at det er så viktig, men vi digger det.

Les mer / sjekk pris

Hvorfor bruke aftershave

Etterbarberingsvann (aftershave) er produktet du klasker på trynet etter du har barbert deg. Hvorfor det? Jo det skal vi fortelle deg.

Når du barberer deg (helst med en tradisjonell barberhøvel) fjerner du døde hudceller og hudens naturlige oljer. Barberskum, -krem, -såpe gir deg en smooth opplevelse, men tørker ut huden. Så da står du der, nybarbert med babymyk – og kanskje litt irritert – hud. Her kommer after shave inn i bildet.

Den nybarberte huden din er nemlig strippet for naturlig beskyttelse. Dette må fikses. Etterbarberingsvann steriliserer huden slik at bakteriene ikke kan kose seg i huden og i eventuelle kutt. Har du fet og uren hud med kviser er det smart å rense med en god aftershave. Merker du at huden blir tørr smører du på fuktighetskrem i tillegg.

Etterbarberingskrem (aftershave balm) er ikke like hissig, men fin til å rense normal hud. Du kan se på det som en kombinasjon av etterbarberingsvann og fuktighetskrem.

Noen liker 2 i 1 funksjonen man får med balm, mens andre liker å velge fuktighetskrem selv.