Logo
Inneholder annonselenker

Barbermaskin Test – her er de 5 beste i 2023

Karl Ø
Sist oppdatert:
barbermaskin test

Er du på jakt etter en ny barbermaskin?

Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal velge når det finnes et hav av modeller der ute. Derfor har vi laget en barbermaskin test slik at du enkelt kan velge den som passer best for deg.

Best i test

barbermaskin test braun series 7

Jevn og tett barbering

SmartCare Cleaning system

Kan brukes i dusjen

50 minutters driftstid

De beste barbermaskinene i 2023

For å være helt ærlig er det ikke lett å si hvilken barbermaskin som er best. Vi har selvsagt en favoritt som passer tittelen beste barbermaskin men husk at..

..hva som fungerer for en person, fungerer ikke nødvendigvis for en annen.

Vi er forskjellige, med ulike behov og barberingsvaner. Noen foretrekker tørrbarbering, andre liker å barberer seg i dusjen. For noen er komfort og hurtighet det viktigste. Andre setter resultat høyest. For ikke å snakke om budsjett.

Det beste er nok å se på helheten og velge noe som dekker de fleste av behovene dine. En maskin som er rå på absolutt alle fronter finnes nok ikke.

Det er mange ting å tenke på før man kjøper en barbermaskin. Vi har fokusert på disse:

 • Generell barberingsopplevelse
 • Pris
 • Funksjonalitet
 • Komfort
 • Tetthet

Barbermaskinene er nøye plukket ut etter å ha analysert flere testvinnere, forbrukerrapporter, anmeldelser og tilbakemeldinger fra forbrukere.

La oss ikke kaste bort mer tid, her er barbermaskinene som er best i test.

barbermaskin test braun series 7

Braun Series 7

Driftstid: 50 minutter Wet&Dry: Ja Rensesystem: ja Trimmer: Ja

Braun relanserte 7, 6 og 5 serien i 2020. De er tynnere og ser bedre ut designmessig. Men er den nye generasjonen bedre?

Vi fant en del varierende omtaler og noen mente de gamle var bedre fordi de var kraftigere. Dette kan stemme hvis vi sammenligner 5 og 6 serien.

7 serien derimot har en mye mer positiv omtale i snitt på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.

Behagelig opplevelse
Barbermaskinen bruker et 3-trinnskjæresystem. De ytterste bladene klipper tettest. Den midterste har som oppgave å løfte lange lavtliggende hår slik at ingenting slipper unna.  

360° Flex
Både hodet og bladene kan bevege seg i alle retninger. Det betyr at maskinen tilpasser seg ansiktskonturene så du får en grundig barbering på kortere tid.

Rense- og ladestasjon eller ikke?
Du kan få kjøpt barbermaskin med rensestasjon (SmartCare) som lader, smører og fjerner bakterier. Ja det er en ekstra ting som tar plass på badet. Likevel er det ganske digg om du er keen på minst mulig vedlikehold.

 • Slutter modellnavnet med “cc” følger det med en rensestasjon.
 • Slutter modellnavnet med “s” følger det ikke med. Prisen blir da litt rimeligere.

Autosense motor
Den innebygde sensoren justerer og girer opp når det trengs. Uansett type skjegg du har vil den tilpasse seg.

Det følger også med en presisjonstrimmer for skjegg og bart. Du bare bytter hodet og så er du i gang.

Allitd klar til bruk
Med et knappetrykk får du frem LED displayet. Her ser du både status på batteriet og om maskinen trenger vedlikehold. Og med 5 min quick charge er barbermaskinen alltid klar for action.

Du får ikke den aller tetteste barberingen sammenlignet med Brauns toppmodeller, men det er ikke langt unna.

Har du god tid om morgenen bør du absolutt vurdere en tradisjonell barberhøvel. Barbermaskin er kjekt når du vil ha et greit resultat på kort tid men ingenting slår en tradisjonell barberhøvel på resultat.

Rimelig barbermaskin fra Panasonic

Panasonic ES-RT37

Denne populære modellen har vært ute på markedet en stund. Et solid valg rundt 1000-lappen.

Wet & Dry
Den støtter både våt- og tørrbarbering. Våt-barbering gir som regel bedre resultat og er mer skånsomt mot huden. Bare å ta meg seg i dusjen.

Skarpe blader
ES-RT37 bruker et 3 blad system med et fleksibelt hode for å følge konturene i ansiktet. Panasonic sier bladene er nano-slipt. Egentlig bare en fancy måte å si at de er skarpe spør du oss.

Det tar en time å lade barbermaskinen. Da får du 45 minutters bruk og indikatorlampen viser hvor mye «juice» som er igjen. Holder du barberingen til 5 minutter om dagen kan du holde på i ca. 9 dager før du må lade. Ganske ålreit.

Nettstedet DinSide roste også denne trimmeren for et par år siden. De likte spesielt godt det lave støynivået. Noe vi også ser nevnt i flere kundeanmeldelser.

Sterk motor
Maskinens hissige motor (10,000 omdreininger per minutt) gir en relativt tett barbering, uten lugging. Men, som vi har nevnt før, ikke sammenlign en barbermaskin med barberhøvel. Barbermaskiner brukes først og fremst fordi det er komfortabelt og effektivt. Men, barberhøvel gir alltid det tetteste resultatet.

Maskinen har trimmer innebygget. Ekstra funksjoner er ofte en ettertanke og vi finner varierende tilbakemeldinger på denne. Funker greit nok til å stusse barten ihvertfall.

Du får ikke noe ladestasjon men det kan være greit det. Da tar den mindre plass på badet. Går du tom for strøm kan du fortsette med strømkabelen tilkoblet.

Tips. Fyll opp vasken, dypp barberhodet under vann og skru på trimmeren. Da «flusher» du ut død hud og små hår.

For å oppsummere. En pålitelig og sterk trimmer til en fin pris du kan leke med i dusjen.

Er du på gavejakt og usikker på om han har en barbermaskin fra før? Her er over 101 gaver til han

barbermaskin test braun series 9

Braun Series 9

I 2015 lanserte Braun sin premium linje av barbermaskiner: Braun Series 9 (modellnummer 90xx).

Siden den gang har serien blitt relansert 3 ganger.

 • 2016 – 92xx
 • 2019 – 93xx
 • 2021 – 94xx

En hvilken som helst modell fra denne serien vil gi deg et veldig bra resultat.

Det du bør tenke på er prisen. De aller nyeste med rensestasjon kan fort koste over 4 tusen.

Så vi stilte oss selv følgende spørsmål:

Av alle modellene i 9 serien, hvor stor forskjell er det egentlig på selve barberingen?

Etter litt gravearbeid fant vi ut at 94xx er bedre på lengre hårstrå. Ellers er det ikke store forskjeller.

Kommer du over 93xx til rundt et par tusen er det bare å kjøre på. Ellers er det 94xx som gjelder.

Maskinen har et tøft utseende og sitter godt i hånden. Fulladet får du 60 minutter brukstid (20% bedre en 92xx).

Øker farten automatisk
Pulsonic teknologien har blitt erstattet SyncroSonic som gir 40.000 mikrovibrasjoner per minutt. SyncroSonic oppfatter også tettheten i skjegget og tilfører ekstra kraft der det trengs.

Effektivt skjæresystem
«Direct & Cut» bladet kutter de hårene som gror i forskjellige retninger. «HyperLift» tar de inngrodde og flatliggende hårene. Har du tett skjeggvekst er denne barbermaskinen perfekt.

Lock N Load
Hodet kan låses i 5 forskjellige vinkler. Det er supernyttig når man jobber med litt vanskelige områder som under nesa og halsen.

Kommer godt ut i tester
IPI Institute for Product Market Research i Tyskland gjennomførte flere grundige tester. Her er et lite utdrag:

«107 men aged between 18 and 65 years, who do not have a beard, shave at least 3-4 times a week and are willing to pay €150 for a shaver. Test subjects are divided into 49% users of a rotating and 51% users of a linear shaving system. The test was carried out on a 3-days beard.»

I korte trekk kom Braun godt ut av testen. Og selvfølgelig bruker de resultatene til å si «Verdens mest effektive og skånsomme barbermaskin». Litt selvskryt er lov.

Når ansiktet er på stell er vel sveisen neste? Sjekk ut vår hårklipper test

Philips Wet & Dry Shaver

Driftstid: 60 minutter Ladetid: 60 Wet&Dry: Ja Trimmer: Ja

Hvis du foretrekker en philips barbermaskin med roterende hoder, er denne et godt valg.

Ringene rundt barberhodet er dekket av et belegg med mikropartikler for å redusere friksjon slik at apparatet glir lett over ansiktet. Her har Phillips fokusert på å gi en behagelig opplevelse uavhengig om du tørrbarberer eller våt barberer.

SkinIQ-teknologi

Den innebygde sensoren leser hårtettheten 125 ganger i sekundet og tilpasser kraften automatisk. Kombinert med 45 selvslipende blader kuttes hårene uten irritasjon.

Apparatet beveger seg effektivt med ansiktskonturene og gir et godt resultat.

En times lading gir 60 minutter med barbering. Får du ofte irritert hud eller røde prikker etter barbering er denne for deg.

Her følger det også med en pop-up-trimmer så du kan finjustere kinnskjegget.

Barbering er en påkjenning for huden. Derfor trenger du en god fuktighetskrem i arsenalet.

philips oneblade pro trimmer

PHILIPS ONEBLADE

Er dette et bra alternativ sammenlignet med en vanlig barbermaskin? Kanskje. Det spørs litt hva du er ute etter.

Gode tilbakemeldinger
Legger vi sammen kundeanmeldelsene fra Amazon i England, USA og Tyskland får vi et imponerende tall. Tilsammen 8136 tilbakemeldinger med en snitt på 4.4 av 5. Det forteller oss at produktet funker godt for folk flest.

Enkel i bruk men koster over tid
Den er enkel, lett å rengjøre og komfortabel. Bladet er designet slik at det ikke går helt inntil huden for å unngå irritert hud og røde utslett. Men det er kjipt at Philips drar en Gilette her. Selg maskinen billig og cash inn på dyre blader.

I følge Philips bør bladene byttes hver fjerde måned hvis man bruker den to ganger i uken. Flere sier derimot at de må bytte etter 3 måneder (sikkert på grunn av kraftig skjeggvekst). En 2-pakk i Norge koster som regel 299,-. Du får 3 stk for kr 250,- hvis du bestiller fra Amazon i England.

Ikke en skjeggtrimmer
Du får med en kam for å trimme skjegg fra 0,4 til 10mm. Her fant vi en del negativ omtale. Det virker som trimming med kam er ujevnt, spesielt hvis man har tykt skjegg. Derfor anbefaler vi å bruke OneBlade primært som en barbermaskin. Uten kammen gjør den derimot en god jobb på å lage rette linjer rundt skjegg og bart.

1 time lading gir deg hele 90 minutters bruk. Skjermen viser deg hvor mange prosent du har igjen. OneBlade kan brukes tørr eller med barberskum/barbering krem.

Effektiv og behagelig
Ikke forvent den tetteste barberingen her. Til og med i reklamen til Philips sier de dette (med liten skrift…).

Produktet er laget for deg som vil gjøre kjapp prosess uten å irritere huden. For oss virker det som OneBlade får til dette.

Og forresten, for best resultat skal du stryke oppover.

Oppsummert
OneBlade er effektiv, behagelig og skånsom. Ja det koster å bytte blader hver 3-4 måned og du får ikke barberhøvel resultat.

Er du ute etter en kjapp barbering med akseptabelt resultat kan OneBlade være et veldig godt valg.

Kjøpeguide – kjekt å vite før du kjøper

Barbermaskiner er en kombinasjon av mye teknologi i en liten pakning. Før du velger å kjøpe anbefaler vi at du leser vår enkle guide.

Roterende eller Lineært skjærehode – hva er best?

Personlig foretrekker vi lineært over roterende på grunn av tettheten og designet. Et velstelt skjegg med definerte linjer er ikke like lett å opprettholde med roterende barbermaskin.

Rundt kjevepartiet og under nesen har roterende barbermaskiner en fordel. Roterende blader er som regel bedre rundt konturene i ansiktet men det gir ikke nødvendigvis den tetteste barberingen.

Kort sagt er det smak og behag om du liker å barbere frem og tilbake eller i sirkler.

Nyttige egenskaper

LED indikator: En lader med LED display holder deg oppdatert på batteri nivå, gir beskjed når du er koblet til lader og varsler deg når du har lavt batteri. Ikke akkurat en funksjon som er kritisk, men kjekt å ha.

Mulig å lade med kabel: Enkelte barbermaskiner kan bare lades med «dokkingstasjon». Det kan være litt slitsomt på en lengre reise eller når man er forsinket til jobb og batteriet er tomt. Undersøk i så fall om barbermaskinen har hurtigladning.

Rensesystem: Det virker kanskje litt unødvendig men det er faktisk veldig praktisk. Bruker du barbermaskinen din ofte uten å rense kan den begynne å lukte.
En barbermaskin full av bakterier og døde hudceller er heller ikke akkurat bra for huden.
Du kan vaske barbermaskinen manuelt med vann, men en rensestasjon fjerne bakterier og fett effektivt. Godt for bladene er det også.

Integrert trimmer: De fleste barbermaskiner kommer med en integrert trimmer som man kan «flikke» opp. Dette er mer eller mindre en standard nå men det er greit å dobbeltsjekke om det følger med i modellen du tenker på å skaffe deg. Alltid kjekt å ha muligheten til litt kjapp grooming av skjegget før du skal ut. Men pass litt på. Klønete design kan føre til at trimmeren spretter opp uanmeldt.

Wet & Dry teknologi: Muligheten til å bruke barbermaskin i dusjen eller med barberskum er spesielt gunstig hvis man har sensitiv hud. Men, sammenlignet med høvel får man som regel ikke like tett og glatt resultat.

Sett bort ifra det er det andre fordeler ved å bruke barbermaskin fremfor høvel:

 • Kan spare tid ved å barbere tørt
 • Mindre irritasjon siden du ikke skraper langs huden.
 • Liten sjanse for kutt.

Det er verdt å nevne at innenfor hver serie er forskjellene mellom modellene ganske små. Ytelsen er nesten alltid det samme så det kommer an på hva du ønsker av tilleggsfunksjoner. Vi lenker derfor noen ganger til andre barbermaskiner innenfor samme serie.

Spare til skjegg istedet? Ta en titt på vår Skjeggtrimmer test