Er du på jakt etter en ny barbermaskin?
Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal velge når det finnes et hav av modeller der ute. Derfor har vi laget en barbermaskin test slik at du enkelt kan velge den som passer best for deg.
Best i test
Jevn og tett barbering
SmartCare Cleaning system
Kan brukes i dusjen
50 minutters driftstid
Husk: Ingen barbermaskin fungerer optimalt hvis du har mer enn et par dagers skjeggvekst. Hvis du har latt skjegget gro i fire-fem dager, anbefaler vi å bruke en skjeggtrimmer først for å ta bort lengden.
Disse barbermaskinene er beste i test
La oss ikke kaste bort mer tid, her er barbermaskinene som er best i test.
Braun Series 7
Driftstid: 50 minutter Wet&Dry: Ja Rensesystem: ja Trimmer: Ja
Braun relanserte 7, 6 og 5 serien i 2020. De er tynnere og ser bedre ut designmessig. Men er den nye generasjonen bedre?
Vi fant en del varierende omtaler og noen mente de gamle var bedre fordi de var kraftigere. Dette kan stemme hvis vi sammenligner 5 og 6 serien.
7 serien derimot har en mye mer positiv omtale i snitt på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Behagelig opplevelse
Barbermaskinen bruker et 3-trinnskjæresystem. De ytterste bladene klipper tettest. Den midterste har som oppgave å løfte lange lavtliggende hår slik at ingenting slipper unna.
360° Flex
Både hodet og bladene kan bevege seg i alle retninger. Det betyr at maskinen tilpasser seg ansiktskonturene så du får en grundig barbering på kortere tid.
Rense- og ladestasjon eller ikke?
Du kan få kjøpt barbermaskin med rensestasjon (SmartCare) som lader, smører og fjerner bakterier. Ja det er en ekstra ting som tar plass på badet. Likevel er det ganske digg om du er keen på minst mulig vedlikehold.
- Slutter modellnavnet med “cc” følger det med en rensestasjon.
- Slutter modellnavnet med “s” følger det ikke med. Prisen blir da litt rimeligere.
Autosense motor
Den innebygde sensoren justerer og girer opp når det trengs. Uansett type skjegg du har vil den tilpasse seg.
Det følger også med en presisjonstrimmer for skjegg og bart. Du bare bytter hodet og så er du i gang.
Allitd klar til bruk
Med et knappetrykk får du frem LED displayet. Her ser du både status på batteriet og om maskinen trenger vedlikehold. Og med 5 min quick charge er barbermaskinen alltid klar for action.
Du får ikke den aller tetteste barberingen sammenlignet med Brauns toppmodeller, men det er ikke langt unna.
Har du god tid om morgenen bør du absolutt vurdere en tradisjonell barberhøvel. Barbermaskin er kjekt når du vil ha et greit resultat på kort tid men ingenting slår en tradisjonell barberhøvel på resultat.
Panasonic ES-RT37
Denne populære modellen har vært ute på markedet en stund. Et solid valg rundt 1000-lappen.
Wet & Dry
Den støtter både våt- og tørrbarbering. Våt-barbering gir som regel bedre resultat og er mer skånsomt mot huden. Bare å ta meg seg i dusjen.
Skarpe blader
ES-RT37 bruker et 3 blad system med et fleksibelt hode for å følge konturene i ansiktet. Panasonic sier bladene er nano-slipt. Egentlig bare en fancy måte å si at de er skarpe spør du oss.
Det tar en time å lade barbermaskinen. Da får du 45 minutters bruk og indikatorlampen viser hvor mye «juice» som er igjen. Holder du barberingen til 5 minutter om dagen kan du holde på i ca. 9 dager før du må lade. Ganske ålreit.
Nettstedet DinSide roste også denne trimmeren for et par år siden. De likte spesielt godt det lave støynivået. Noe vi også ser nevnt i flere kundeanmeldelser.
Sterk motor
Maskinens hissige motor (10,000 omdreininger per minutt) gir en relativt tett barbering, uten lugging. Men, som vi har nevnt før, ikke sammenlign en barbermaskin med barberhøvel. Barbermaskiner brukes først og fremst fordi det er komfortabelt og effektivt. Men, barberhøvel gir alltid det tetteste resultatet.
Maskinen har trimmer innebygget. Ekstra funksjoner er ofte en ettertanke og vi finner varierende tilbakemeldinger på denne. Funker greit nok til å stusse barten ihvertfall.
Du får ikke noe ladestasjon men det kan være greit det. Da tar den mindre plass på badet. Går du tom for strøm kan du fortsette med strømkabelen tilkoblet.
Tips. Fyll opp vasken, dypp barberhodet under vann og skru på trimmeren. Da «flusher» du ut død hud og små hår.
For å oppsummere. En pålitelig og sterk trimmer til en fin pris du kan leke med i dusjen.
Er du på gavejakt og usikker på om han har en barbermaskin fra før? Her er over 101 gaver til han
Braun Series 9
I 2015 lanserte Braun sin premium linje av barbermaskiner: Braun Series 9 (modellnummer 90xx).
Siden den gang har serien blitt relansert 3 ganger.
- 2016 – 92xx
- 2019 – 93xx
- 2021 – 94xx
- 2023 – 95xx
Det kommer stadig oppdateringer og variasjoner, og det gjør det vanskelig å velge riktig barbermaskin.
Det du bør tenke på er prisen. De aller nyeste med rensestasjon kan fort koste over 4 tusen.
Så vi stilte oss selv følgende spørsmål:
Av alle 9 serie modellene på markedet, hvor stor forskjell er det egentlig på selve barberingen?
Etter litt gravearbeid fant vi ut at 94xx er bedre på lengre hårstrå og 95xx har en bedre innebygget trimmer. Ellers er det ikke store forskjeller.
Kommer du over en 93xx til rundt et par tusen, er det absolutt verdt pengene.
Fra 93xx og oppover får du 60 minutter brukstid (20% bedre en tidligere modeller).
Øker farten automatisk
SyncroSonic-teknologien erstatter Pulsonic og gir 40 000 mikrovibrasjoner i minuttet. Den justerer automatisk kraften basert på skjeggets tetthet for å sikre en jevn barbering.
Effektivt skjæresystem
Direct & Cut-bladet fanger hår som vokser i forskjellige retninger, mens HyperLift håndterer inngrodde og flate hår. Perfekt for deg med tett skjegg.
Lock N Load
Hodet kan låses i 5 forskjellige vinkler. Det er supernyttig når man jobber med litt vanskelige områder som under nesa og halsen.
Braun Series 9 er for deg som ønsker det beste av det beste når det kommer til barbermaskiner. Den ligger i premiumsegmentet, og du får en jevn, tett og komfortabel barbering som er vanskelig å matche.
Med avanserte funksjoner og et design som gir deg full kontroll, er denne maskinen verdt investeringen – men det er viktig å være klar over at prislappen er stiv.
Hvis du er ute etter høy kvalitet og er villig til å betale for det, er dette maskinen for deg.
Når ansiktet er på stell er vel sveisen neste? Sjekk ut vår hårklipper test
Philips Wet & Dry Shaver
Driftstid: 60 minutter Ladetid: 60 Wet&Dry: Ja Trimmer: Ja
Hvis du foretrekker en philips barbermaskin med roterende hoder, er denne et godt valg.
Ringene rundt barberhodet er dekket av et belegg med mikropartikler for å redusere friksjon slik at apparatet glir lett over ansiktet. Her har Phillips fokusert på å gi en behagelig opplevelse uavhengig om du tørrbarberer eller våt barberer.
SkinIQ-teknologi
Den innebygde sensoren leser hårtettheten 125 ganger i sekundet og tilpasser kraften automatisk. Kombinert med 45 selvslipende blader kuttes hårene uten irritasjon.
Apparatet beveger seg effektivt med ansiktskonturene og gir et godt resultat.
En times lading gir 60 minutter med barbering. Får du ofte irritert hud eller røde prikker etter barbering er denne for deg.
Her følger det også med en pop-up-trimmer så du kan finjustere kinnskjegget.
Barbering er en påkjenning for huden. Derfor trenger du en god fuktighetskrem i arsenalet.
PHILIPS ONEBLADE
Er dette et bra alternativ sammenlignet med en vanlig barbermaskin? Kanskje. Det spørs litt hva du er ute etter.
Gode tilbakemeldinger
Legger vi sammen kundeanmeldelsene fra Amazon i England, USA og Tyskland får vi et imponerende tall. Tilsammen 8136 tilbakemeldinger med en snitt på 4.4 av 5. Det forteller oss at produktet funker godt for folk flest.
Enkel i bruk men koster over tid
Den er enkel, lett å rengjøre og komfortabel. Bladet er designet slik at det ikke går helt inntil huden for å unngå irritert hud og røde utslett. Men det er kjipt at Philips drar en Gilette her. Selg maskinen billig og cash inn på dyre blader.
I følge Philips bør bladene byttes hver fjerde måned hvis man bruker den to ganger i uken. Flere sier derimot at de må bytte etter 3 måneder (sikkert på grunn av kraftig skjeggvekst). En 2-pakk i Norge koster som regel 299,-. Du får 3 stk for kr 250,- hvis du bestiller fra Amazon i England.
Ikke en skjeggtrimmer
Du får med en kam for å trimme skjegg fra 0,4 til 10mm. Her fant vi en del negativ omtale. Det virker som trimming med kam er ujevnt, spesielt hvis man har tykt skjegg. Derfor anbefaler vi å bruke OneBlade primært som en barbermaskin. Uten kammen gjør den derimot en god jobb på å lage rette linjer rundt skjegg og bart.
1 time lading gir deg hele 90 minutters bruk. Skjermen viser deg hvor mange prosent du har igjen. OneBlade kan brukes tørr eller med barberskum/barbering krem.
Effektiv og behagelig
Ikke forvent den tetteste barberingen her. Til og med i reklamen til Philips sier de dette (med liten skrift…).
Produktet er laget for deg som vil gjøre kjapp prosess uten å irritere huden. For oss virker det som OneBlade får til dette.
Og forresten, for best resultat skal du stryke oppover.
Oppsummert
OneBlade er effektiv, behagelig og skånsom. Ja det koster å bytte blader hver 3-4 måned og du får ikke barberhøvel resultat.
Er du ute etter en kjapp barbering med akseptabelt resultat kan OneBlade være et veldig godt valg.
Kjøpeguide – kjekt å vite før du kjøper
Barbermaskiner kombinerer mye teknologi i en liten pakke. Før du velger en modell, anbefaler vi at du tar en titt på vår enkle guide.
Roterende eller lineært skjærehode – hva er forskjellen?
Kort sagt: Det handler mest om hva du foretrekker – barbering frem og tilbake eller i sirkler.
Roterende barbermaskiner har runde skjærehoder som snurrer i sirkler. De er bra til å følge ansiktets form, spesielt rundt kjeven og under nesen, og har ofte litt lavere støynivå enn lineære maskiner.
En roterende barbermaskin kan være best hvis du:
- Har skjegg som vokser i flere retninger.
- Trenger å komme til på vanskeligere områder, som rundt hake og hals.
Lineære barbermaskiner har kuttere som vibrerer bak en perforert skjerm og gir ofte litt mer jevn og tett barbering.
En lineær barbermaskin kan være best hvis du:
- Vil ha en tett og presis barbering.
- Foretrekker å barbere i rette linjer.
Nyttige egenskaper
LED-indikator: En lader med LED-display holder deg oppdatert på batterinivå, gir beskjed når du er koblet til laderen, og varsler deg ved lavt batteri. Ikke en kritisk funksjon, men absolutt kjekt å ha.
Mulighet for lading med kabel: Noen barbermaskiner kan bare lades med en dokkingstasjon. Dette kan være upraktisk på lengre reiser eller når du er sent ute og batteriet er tomt. Sjekk om barbermaskinen har hurtiglading, så slipper du å vente lenge.
Rensesystem: Det kan virke litt unødvendig, men et rensesystem er faktisk veldig praktisk. En maskin full av bakterier og døde hudceller er ikke bra for huden. Selv om du kan vaske maskinen manuelt med vann, fjerner en rensestasjon bakterier og fett mer effektivt – og det er bra for bladene også.
Integrert trimmer: Mange barbermaskiner kommer med en integrert trimmer du kan «flikke» opp. En trimmer er alltid greit å ha for litt kjapp grooming av skjegget før du skal ut. Men vær obs på at et dårlig design kan føre til at trimmeren spretter opp uventet.
Wet & Dry teknologi: Muligheten til å bruke barbermaskin i dusjen eller med barberskum er spesielt gunstig hvis man har sensitiv hud. Men vær oppmerksom på at du som regel ikke får like tett og glatt resultat som med en høvel.
Til tross for dette har barbermaskiner flere andre fordeler fremfor høvel:
- Du sparer tid
- Minimal risiko for kutt
Små forskjeller, samme ytelse
Det er verdt å nevne at forskjellene mellom modellene innenfor hver serie ofte er små. Ytelsen er som regel ganske lik, så det handler mest om hvilke tilleggsfunksjoner du er ute etter. Derfor lenker vi noen ganger til andre barbermaskiner innenfor samme serie, slik at du kan velge den som passer best for dine behov.
Spare til skjegg istedet? Ta en titt på vår Skjeggtrimmer test
Hvordan vi har testet
Å finne den beste barbermaskinen kan være en utfordring, fordi hva som fungerer for én, ikke nødvendigvis fungerer for en annen. Vi har derfor sammenlignet og vurdert populære modeller og bestselgere på markedet, basert på en rekke utvalgskriterier.
…det som fungerer for én, passer ikke nødvendigvis for en annen.
Vi er alle forskjellige, med ulike behov og barberingsrutiner. Noen foretrekker tørrbarbering, mens andre liker å ta barberingen i dusjen.
For noen er komfort og hastighet det viktigste, mens andre setter resultatet høyest. Og så har vi selvfølgelig budsjettet å tenke på.
Det viktigste er å finne en barbermaskin som dekker flesteparten av behovene dine. En maskin som er perfekt på absolutt alle områder, finnes nok ikke.
Her er de kriteriene vi har lagt til grunn i våre vurderinger:
- Generell barberingsopplevelse
- Pris
- Funksjonalitet
- Komfort
- Tetthet på barberingen
Kilder og ressurser
Barbermaskinene vi anbefaler er nøye vurdert basert på analyser av testvinnere, forbrukerrapporter, anmeldelser og tilbakemeldinger fra ekte brukere.
Her er en liste over noen kilder vi har brukt:
- reddit.com/r/shaving
- power
- elkjop
- shavercheck.com
- consumerreports.org
- made4men
- braun.com
- komplett
- prisjakt.no
- panasonic.com