Barbermaskin Test i 2019 – Her er de 6 beste

Inneholder Annonser

Er du på jakt etter en ny barbermaskin?

Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal velge når det finnes et hav av modeller der ute. Derfor har vi laget en barbermaskin test slik at du enkelt kan velge den som passer best for deg.

OPPDATERING: Braun 9295CC fortjener nå førsteplassen. Tidligere var Braun 799CC på topp men den har ikke endret seg i pris og har blitt vanskelig å få tak i. I tillegg er modellene i 7-serien er svært like, derfor vil vi skrive generelt rundt funksjonene de har til felles.

De beste barbermaskinene i 2019

For å være helt ærlig er det ikke lett å si hvilken barbermaskin som er best. Vi har selvsagt en favoritt som passer tittelen beste barbermaskin men husk at..

..hva som fungerer for en person, fungerer ikke nødvendigvis for en annen.

Det er mange ting å tenke på før man kjøper en barbermaskin. Grep, form, funksjonalitet, komfort og ikke minst hvor tett barbering man får. Derfor er det ikke alltid enkelt å velge.

Barbermaskinene er nøye plukket ut etter å ha analysert flere testvinnere, forbrukerrapporter, anmeldelser og tilbakemeldinger fra forbrukere. Komfort, pris, tetthet og generell barberingsopplevelse har vært mest i fokus.

La oss ikke kaste bort mer tid, her er barbermaskinene som er best i test.

Beste barbermaskin

Braun Series 9 9295CC

Series 9 er Braun sine flaggskip modeller. Denne barbermaskinen er dekket av krommet plastikk som gir den et tøft utseende.

Pulsonic teknologien har blitt erstattet SyncroSonic som gir 40.000 mikrovibrasjoner per minutt. SyncroSonic oppfatter også tettheten i skjegget og tilfører ekstra kraft der det trengs.

9295cc bruker 5-trinnskjæresystem for en enda tettere barbering. «Direct & Cut» bladet innretter og kutter de hårene som gror i forskjellige retninger.

ActiveLift bladet fra 790cc er byttet ut med «HyperLift» som tar inngrodde og flatliggende hår bedre enn forgjengeren. Hvis du har tett skjeggvekst er denne barbermaskinen et godt valg.

[Les mer / sjekk pris]

Pluss
 • Ekstra trim modus «Direct & Cut»
 • Komfortabel og tett barberingsopplevelse
 • 40,000 kutte handlinger i minuttet
 • Tydelig LCD display
 • Wet & Dry teknologi
 • Mindre støy enn tidligere modeller
Minus
 • Dyrt å bytte skjærehodet

Barbermaskiner av høy kvalitet

Braun Series 7

7 serien er uten tvil den mest populære fra produsenten. Modellen 790CC var en av de mest solgte barbermaskinen fra Braun. Det eneste som manglet var muligheten for våtbarbering, noe som er veldig nyttig hvis man har sensitiv hud. Heldigvis er det andre modeller i 7 serien som løser dette.

Barbermaskinene bruker et dreiehode med 3-trinnskjæresystem. De ytterste skjærebladene bruker «OptiFoil» teknologi. Bladet i midten bruker «ActiveLift».

OptiFoil kutter korte hår med få strøk mens ActiveLift løfter og kutter inngrodde eller lavtliggende hår. Braun sin Pulsonic teknologi produserer 10,000 mikrovibrasjoner i minuttet. Dette gjør at man får tatt flere hår på en gang og gir en grundig barbering på kort tid.

Både hodet og skjærebladene er bevegelige og tilpasser seg ansiktskonturene.

Ladestasjonen fungerer også som et rengjøringssystem som tar 99% av bakteriene og smører maskinen bare ved å klikke på en knapp. Du møter altså en fulladet, ren og velduftende maskin på morgenkvisten!

Det er tre hastighetsinnstillinger å velge mellom. Normal, intensive og ekstra sensitiv. Du bestemmer i forhold til din hud type og ansiktshår.
«Popup»-trimmer for skjegg og bart er innebygget, noe som begynner å bli ganske standard.

Generelt vil vi si at 7 serien har robust kvalitet, innovative løsninger og pulsonic teknologien gir en skikkelig komfortabel barberingsopplevelse.

De gir derimot ikke den tetteste barberingen men det er ikke langt unna.

[7899cc]
[7865cc]

Pluss
 • Komfortabel barberingsopplevelse
 • Flere moduser
 • Solid byggekvalitet
Minus
 • Høy lyd

Når ansiktet er på stell er vel sveisen neste? Sjekk ut vår hårtrimmer test her

barbermaskin for sensitiv hud

Philips S7710

Hvis du foretrekker en barbermaskin med roterende hoder, er dette et godt valg.

Ringene rundt barberhodet er dekket av et belegg med mikropartikler for å redusere friksjon slik at apparatet glir lett over ansiktet. Her har Phillips fokusert på å gi en behagelig opplevelse uavhengig om du tørrbarberer eller våt barberer.

Bladene roterer i fem retninger og er konstruert for å kutte hår uten å skade huden. Apparatet beveger seg effektivt med ansiktskonturene og gir et godt resultat.

En times lading skal gi 50 minutter med barbering. [Les mer / sjekk pris]

«Får du ofte irritert hud eller røde prikker etter barbering er S7710 perfekt».
Pluss
 • Stillegående
 • Våt- og tørrbarbering (AquaTec)
 • God barbermaskin for sensitiv hud
 • God batteritid
Minus
 • Tar tid å få tett barbering

god barbermaskin

Braun 5190cc

Mye av det gode fra Braun Series 7 finnes i denne også. Byggekvaliteten føles likt, forskjellen er mest internt.

7 serien har en raskere vibrering med Pulsonic teknologien og skjærebladene er mer fleksible enn 5 serien. Dette betyr at man må bruke litt mer tid for å få samme resultat.

Braun 5190cc støtter våtbarbering og gjør en god jobb på tykt skjegg. Hodet beveger seg i åtte forskjellige retninger for å holde konstant kontakt med huden. Dette gjør det enklere å barbere problemområder.

Man kan også låse hodet i flere vinkler for maksimal kontroll.

En bonus her er at fem minutter lading er nok til en barbering. Rensestasjon følger også med. [Les mer / sjekk pris]

Pluss
 • God skjeggtrimmer
 • Mindre lyd en 7 serien
 • God batteritid og automatisk volt tilpassing (bra for reise)
Minus
 • Ingen mulighet for å justere hastighet.

Tett barbering med 5-blads kuttesystem

Panasonic ES-LV65

Denne barbermaskinen kommer med 5-blad som gir veldig tett barbering.

Med 14,000 vibreringer kutter den kraftige motoren effektivt igjennom stubbene uten å lugge.

Det store hodet gjør at man kan ta mye hår samtidig men dette kan by på utfordringer når man skal barbere under nesen og adamseple.

Barbermaskinen har en sensor som justerer hurtigheten på motoren i henhold til tykkelsen på skjegget. [Les mer / sjekk pris]

Pluss
 • Fjerner mye hår på kort tid
 • Veldig tett barbering
 • Ingen problem med tett skjeggvekst
Minus
 • Vanskelig å komme til under nesen

Braun Shaver Series 3 3090cc – God barbermaskin til hyggelig pris

Braun Shaver Series 3 3090cc

Dette er et godt valg hvis du er ute etter en kostnadseffektiv barbermaskin, eller din første barbermaskin.

Sensofoil teknologien gir en god barberingsopplevelse, spesielt på tredagersskjegg.

Sammenlignet med 7 serien fra Braun er denne en del svakere og gir ikke like tett barbering. Men, i forhold til prisen er resultatet fortsatt bra. Hvis du har sensitiv hud kan det hende huden blir irritert. Barber langsomt for best resultat

Den støtter våt og tørr barbering og rengjøringstasjon følger med.

[Les mer/ sjekk pris]

«Sammenlignet med andre i denne prisklassen kommer 3 serien veldig godt ut.»

Pluss
 • God batteritid
 • 5 minutters hurtiglading
 • Mye for pengene
 • Rense-og ladestasjon
Minus
 • Rask varmeutvikling
 • Kan slite med mye skjeggvekst

Kjøpeguide – kjekt å vite før du kjøper

Barbermaskiner er en kombinasjon av mye teknologi i en liten pakning. Før du velger å kjøpe anbefaler vi at du leser vår enkle guide.

La oss ta en titt.

Roterende eller Lineært skjærehode – hva er best?

Personlig foretrekker vi lineært over roterende på grunn av tettheten og designet. Et velstelt skjegg med definerte linjer er ikke like lett å opprettholde med roterende barbermaskin.

Rundt kjevepartiet og under nesen har roterende barbermaskiner en fordel. Roterende blader er som regel bedre rundt konturene i ansiktet men det gir ikke nødvendigvis den tetteste barberingen.

Kort sagt er det smak og behag om du liker å barbere frem og tilbake eller i sirkler.

Nyttige egenskaper

LED indikator: En lader med LED display holder deg oppdatert på batteri nivå, gir beskjed når du er koblet til lader og varsler deg når du har lavt batteri. Ikke akkurat en funksjon som er kritisk, men kjekt å ha.

Lade med kabel: Enkelte barbermaskiner kan bare lades med dokkingstasjon. Det kan være litt slitsomt hvis man skal på en lengre reise eller når man er forsinket til jobb og batteriet er tomt.

Rensesystem: Det virker kanskje litt unødvendig men det er faktisk veldig praktisk. Bruker du barbermaskinen din ofte uten å rense kan den begynne å lukte.
En barbermaskin full av bakterier og døde hudceller er heller ikke akkurat bra for huden.
Du kan vaske barbermaskinen manuelt med vann, men en rensestasjon fjerne bakterier og fett effektivt.

Integrert trimmer: De fleste barbermaskiner kommer med en integrert trimmer som man kan «flikke» opp. Dette er mer eller mindre en standard nå men det er greit å dobbeltsjekke om det følger med i modellen du tenker på å skaffe deg. Alltid kjekt å ha muligheten til litt kjapp grooming av skjegget før du skal ut.

Wet & Dry teknologi: Muligheten til å bruke barbermaskin i dusjen eller med barberskum er spesielt gunstig hvis man har sensitiv hud. Men, sammenlignet med høvel får man som regel ikke like tett og glatt resultat.

Sett bort ifra det er det andre fordeler ved å bruke barbermaskin fremfor høvel:

 • Sparer tid ved å droppe vann og barberskum.
 • Mindre irritasjon siden du ikke skraper langs huden.
 • Flere styling muligheter.

Det er verdt å nevne at innenfor hver serie er forskjellene mellom modellene ganske små. Ytelsen er nesten alltid det samme så det kommer an på hva du ønsker av tilleggsfunksjoner. Vi lenker derfor noen ganger til andre barbermaskiner innenfor samme serie.

Bestemt deg for å spare til skjegg istedet? Ta en titt på vår skjeggtrimmer test.