Barbermaskin Test – her er de 5 beste i 2021

Inneholder annonser

Er du på jakt etter en ny barbermaskin?

Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal velge når det finnes et hav av modeller der ute. Derfor har vi laget en barbermaskin test slik at du enkelt kan velge den som passer best for deg.

Best i test

Barbermaskiner av høy kvalitet

Braun Series 7 – beste barbermaskin for folk flest

Brauns bestselger er fortsatt på topp. Rå på komfort, lang batteritid og takler det meste.

De beste barbermaskinene i 2021

For å være helt ærlig er det ikke lett å si hvilken barbermaskin som er best. Vi har selvsagt en favoritt som passer tittelen beste barbermaskin men husk at..

..hva som fungerer for en person, fungerer ikke nødvendigvis for en annen.

Vi er forskjellige, med ulike behov og barberingsvaner. Noen foretrekker tørrbarbering, andre liker å barberer seg i dusjen. For noen er komfort og hurtighet det viktigste. Andre setter resultat høyest. For ikke å snakke om budsjett.

Det beste er nok å se på helheten og velge noe som dekker de fleste av behovene dine. En maskin som er rå på absolutt alle fronter finnes nok ikke.

Det er altså mange ting å tenke på før man kjøper en barbermaskin. Vi har fokusert på disse:

  • Generell barberingsopplevelse
  • Grep
  • Funksjonalitet
  • Komfort
  • Tetthet
  • Pris

Barbermaskinene er nøye plukket ut etter å ha analysert flere testvinnere, forbrukerrapporter, anmeldelser og tilbakemeldinger fra forbrukere.

La oss ikke kaste bort mer tid, her er barbermaskinene som er best i test.

Barbermaskiner av høy kvalitet

Braun Series 7

Til info: Braun oppdaterte series 7 linjen i 2020. Og omtalen er varierende. Kort forklart: bedre design men en del svakere. Derfor lenker vi fortsatt til den gamle til vi vet mer.

7 serien er uten tvil den mest populære fra produsenten. Modellen 790CC var en av de mest solgte barbermaskinen fra Braun. Det eneste som manglet var muligheten for våtbarbering, noe som er veldig nyttig hvis man har sensitiv hud. 790CC er på vei ut og erstattes med modeller som støtter våtbarbering. Det er disse vi lenker til.

Inngrodde hår slipper ikke unna
Barbermaskinene bruker et dreiehode med 3-trinnskjæresystem. De ytterste skjærebladene bruker «OptiFoil» teknologi. Bladet i midten bruker «ActiveLift».

OptiFoil kutter korte hår med få strøk mens ActiveLift løfter og kutter inngrodde eller lavtliggende hår. Braun sin Pulsonic teknologi produserer 10,000 mikrovibrasjoner i minuttet. Dette gjør at man får tatt flere hår på en gang og gir en grundig barbering på kort tid.

Både hodet og skjærebladene er bevegelige og tilpasser seg ansiktskonturene. Hodet kan låses i en bestemt posisjon men låsemekanismen kunne vært bedre. Hvis du prøver å bevege hodet mens det er låst i posisjon kan mekanismen brekke. Så lenge du er litt påpasselig her går det helt fint.

Rensestasjon
Dette er kjekt å vite. Hvis modellnavnet slutter med “cc” følger det med en rensestasjon. Det er digg å slippe vedlikeholdet men husk at prisen øker hvis du skal ha den egenskapen. Slutter modellnavnet på “s” følger det ikke med en automatisk renser.

Du bestemmer farta
Det er tre hastighetsinnstillinger å velge mellom. Normal, intensive og ekstra sensitiv. Du bestemmer i forhold til din hud type og ansiktshår.
“Popup”-trimmer for skjegg og bart er innebygget, noe som begynner å bli ganske standard.

Rå byggkvalitet
Er det ikke built to last man sier? 7 serien er robust, innovativ og gir en herlig barberingsopplevelse.

Du får ikke den aller tetteste barberingen sammenlignet med Brauns toppmodeller, men det er ikke langt unna.

Les mer / sjekk pris

Har du god tid om morgenen bør du absolutt vurdere en tradisjonell barberhøvel. Barbermaskin er kjekt når du vil ha et greit resultat på kort tid. Men ingenting slår en tradisjonell barberhøvel på resultat

Rimelig barbermaskin fra Panasonic

Panasonic ES-RT37

Denne populære modellen har vært ute på markedet en stund. Et solid valg under 1000-lappen.

Wet & Dry
Den støtter både våt- og tørrbarbering. Våt-barbering gir som regel bedre resultat og er mer skånsomt mot huden. Bare å ta meg seg i dusjen.

Skarpe blader
ES-RT37 bruker et 3 blad system med et fleksibelt hode for å følge konturene i ansiktet. Panasonic sier bladene er nano-slipt. Egentlig bare en fancy måte å si at de er skarpe spør du oss.

Det tar en time å lade barbermaskinen. Da får du 45 minutters bruk og indikatorlampen viser hvor mye “juice” som er igjen. Holder du barberingen til 5 minutter om dagen kan du holde på i ca. 9 dager før du må lade. Ganske ålreit.

Nettstedet DinSide roste også denne trimmeren for et par år siden. De likte spesielt godt det lave støynivået. Noe vi også ser nevnt i flere kundeanmeldelser.

Sterk motor
Maskinens hissige motor (10,000 omdreininger per minutt) gir en relativt tett barbering, uten lugging. Men, som vi har nevnt før, ikke sammenlign en barbermaskin med barberhøvel. Barbermaskiner brukes først og fremst fordi det er komfortabelt og effektivt. Men, barberhøvel gir alltid det tetteste resultatet.

Maskinen har trimmer innebygget. Ekstra funksjoner er ofte en ettertanke og vi finner varierende tilbakemeldinger på denne. Funker greit nok til å stusse barten ihvertfall.

Du får ikke noe ladestasjon men det kan være greit det. Da tar den mindre plass på badet. Går du tom for strøm kan du fortsette med strømkabelen tilkoblet.

Tips. Fyll opp vasken, dypp barberhodet under vann og skru på trimmeren. Da “flusher” du ut død hud og små hår.

For å oppsummere. En pålitelig og sterk trimmer til en fin pris du kan leke med i dusjen.

Les mer / sjekk pris

Er du på gavejakt og usikker på om han har en barbermaskin fra før? Her er over 101 gaver til han

Beste barbermaskin

Braun Series 9 9380CC

Series 9 er Braun sin flaggskip linje og 9380CC er favoritten.

Maskinen har et tøft utseende i krommet plastikk og sitter godt i hånden. Fulladet får du 60 minutter brukstid (20% bedre en tidligere 9-modeller).

Øker farten automatisk
Pulsonic teknologien har blitt erstattet SyncroSonic som gir 40.000 mikrovibrasjoner per minutt. SyncroSonic oppfatter også tettheten i skjegget og tilfører ekstra kraft der det trengs.

Effektivt skjæresystem
«Direct & Cut» bladet kutter de hårene som gror i forskjellige retninger. «HyperLift» tar de inngrodde og flatliggende hårene. Har du tett skjeggvekst er denne barbermaskinen perfekt.

Lock N Load
Hodet kan låses i 5 forskjellige vinkler. Det er supernyttig når man jobber med litt vanskelige områder som under nesa og halsen.

Kommer godt ut i tester
IPI Institute for Product Market Research i Tyskland gjennomførte flere grundige tester. Her er et lite utdrag:

“107 men aged between 18 and 65 years, who do not have a beard, shave at least 3-4 times a week and are willing to pay €150 for a shaver. Test subjects are divided into 49% users of a rotating and 51% users of a linear shaving system. The test was carried out on a 3-days beard.”

I korte trekk kom Series 9 godt ut av det. Og selvfølgelig bruker Braun resultatene til å si “Verdens mest effektive og skånsomme barbermaskin”. Litt selvskryt er lov.

Les mer / sjekk pris

Når ansiktet er på stell er vel sveisen neste? Sjekk ut vår hårtrimmer test her

 
philips barbermaskin våtbarbering

Philips Wet & Dry S5400

Hvis du foretrekker en philips barbermaskin med roterende hoder, er denne et godt valg.

Ringene rundt barberhodet er dekket av et belegg med mikropartikler for å redusere friksjon slik at apparatet glir lett over ansiktet. Her har Phillips fokusert på å gi en behagelig opplevelse uavhengig om du tørrbarberer eller våt barberer.

Bladene roterer i fem retninger og er konstruert for å kutte hår uten å skade huden. Apparatet beveger seg effektivt med ansiktskonturene og gir et godt resultat.

En times lading skal gi 50 minutter med barbering. Får du ofte irritert hud eller røde prikker etter barbering er S5400 perfekt.

Les mer / sjekk pris

Barbering er en påkjenning for huden. Derfor bør du ha en god fuktighetskrem i arsenalet.

 
philips oneblade pro trimmer

PHILIPS ONEBLADE

Er dette et bra alternativ sammenlignet med en dyr barbermaskin? Kanskje. Det spørs litt hva du er ute etter.

Gode tilbakemeldinger
Legger vi sammen kundeanmeldelsene fra Amazon i England, USA og Tyskland får vi et imponerende tall. Tilsammen 8136 tilbakemeldinger med en snitt på 4.4 av 5. Det forteller oss at produktet funker godt for folk flest.

Enkel i bruk men koster over tid
Den er enkel, lett å rengjøre og komfortabel. Bladet er designet slik at det ikke går helt inntil huden for å unngå irritert hud og røde utslett. Men det er kjipt at Philips drar en Gilette her. Selg maskinen billig og cash inn på dyre blader.

I følge Philips bør bladene byttes hver fjerde måned hvis man bruker den to ganger i uken. Flere sier derimot at de må bytte etter 3 måneder (sikkert på grunn av kraftig skjeggvekst). En 2-pakk i Norge koster som regel 299,-. Du får 3 stk for kr 250,- hvis du bestiller fra Amazon i England.

Ikke en skjeggtrimmer
Du får med en kam for å trimme skjegg fra 0,4 til 10mm. Her fant vi en del negativ omtale. Det virker som trimming med kam er ujevnt, spesielt hvis man har tykt skjegg. Derfor anbefaler vi å bruke OneBlade primært som en barbermaskin. Uten kammen gjør den derimot en god jobb på å lage rette linjer rundt skjegg og bart.

1 time lading gir deg hele 90 minutters bruk. Skjermen viser deg hvor mange prosent du har igjen. OneBlade kan brukes tørr eller med barberskum/barbering krem.

Effektiv og behagelig
Ikke forvent den tetteste barberingen her. Til og med i reklamen til Philips sier de dette (med liten skrift…).

Og forresten, for best resultat skal du stryke oppover.

Oppsummert
OneBlade er effektiv, behagelig og skånsom. Ja det koster å bytte blader hver 3-4 måned. Du får barbermaskin resultat, ikke barberhøvel resultat. Så lenge du forstår dette kommer du til å bli veldig fornøyd med OneBlade.

Les mer/ sjekk pris

 

Kjøpeguide – kjekt å vite før du kjøper

Barbermaskiner er en kombinasjon av mye teknologi i en liten pakning. Før du velger å kjøpe anbefaler vi at du leser vår enkle guide.

Roterende eller Lineært skjærehode – hva er best?

Personlig foretrekker vi lineært over roterende på grunn av tettheten og designet. Et velstelt skjegg med definerte linjer er ikke like lett å opprettholde med roterende barbermaskin.

Rundt kjevepartiet og under nesen har roterende barbermaskiner en fordel. Roterende blader er som regel bedre rundt konturene i ansiktet men det gir ikke nødvendigvis den tetteste barberingen.

Kort sagt er det smak og behag om du liker å barbere frem og tilbake eller i sirkler.

Nyttige egenskaper

LED indikator: En lader med LED display holder deg oppdatert på batteri nivå, gir beskjed når du er koblet til lader og varsler deg når du har lavt batteri. Ikke akkurat en funksjon som er kritisk, men kjekt å ha.

Mulig å lade med kabel: Enkelte barbermaskiner kan bare lades med “dokkingstasjon”. Det kan være litt slitsomt på en lengre reise eller når man er forsinket til jobb og batteriet er tomt. Undersøk i så fall om barbermaskinen har hurtigladning.

Rensesystem: Det virker kanskje litt unødvendig men det er faktisk veldig praktisk. Bruker du barbermaskinen din ofte uten å rense kan den begynne å lukte.
En barbermaskin full av bakterier og døde hudceller er heller ikke akkurat bra for huden.
Du kan vaske barbermaskinen manuelt med vann, men en rensestasjon fjerne bakterier og fett effektivt. Godt for bladene er det også.

Integrert trimmer: De fleste barbermaskiner kommer med en integrert trimmer som man kan «flikke» opp. Dette er mer eller mindre en standard nå men det er greit å dobbeltsjekke om det følger med i modellen du tenker på å skaffe deg. Alltid kjekt å ha muligheten til litt kjapp grooming av skjegget før du skal ut. Men pass litt på. Klønete design kan føre til at trimmeren spretter opp uanmeldt.

Wet & Dry teknologi: Muligheten til å bruke barbermaskin i dusjen eller med barberskum er spesielt gunstig hvis man har sensitiv hud. Men, sammenlignet med høvel får man som regel ikke like tett og glatt resultat.

Sett bort ifra det er det andre fordeler ved å bruke barbermaskin fremfor høvel:

  • Kan spare tid ved å barbere tørt
  • Mindre irritasjon siden du ikke skraper langs huden.
  • Liten sjanse for kutt.

Det er verdt å nevne at innenfor hver serie er forskjellene mellom modellene ganske små. Ytelsen er nesten alltid det samme så det kommer an på hva du ønsker av tilleggsfunksjoner. Vi lenker derfor noen ganger til andre barbermaskiner innenfor samme serie.

Bestemt deg for å spare til skjegg istedet? Ta en titt på vår Skjeggtrimmer test