Test av Ansiktskrem og fuktighetskrem for menn | Disse liker vi best i 2022

Inneholder Annonser

Huden utsettes for mye igjennom sesongene. Den kan bli tørr, sprukken og grov.

Men det er ikke bare å smøre mammas fete håndkrem i trynet hver dag. Da blir porene tette og kvisene kommer. Huden kan også bli «lat». Hvorfor produsere olje som fukter huden når den er mettet fra før?

Derfor er en god fuktighetskrem viktig.

Hvilken ansiktskrem er best?
Vi har alle litt ulik hud. Det kan hende du må teste flere fuktighetskremer før du finner den beste for deg. Men du slipper ihvertfall å bruke masse tid på å undersøke hvem som er verdt å prøve.

Det har nemlig vi allerede gjort og resultatet er denne listen. Du kan også lese lengre ned hvordan vi valgte produktene.

Ansiktskrem for menn test

Bilde av fuktighetskrem

Baxter of california Oil free moisturizer – 120ml

Baxter of California har holdt på i over 50 år. De er kjent for å ha en kolleksjon som føles premium uten å knuse lommeboken.

Dette er en plantebasert hudkrem uten olje. Vi fant flere tilbakemeldinger fra folk som lett får kviser, at den ikke gir noe utbrudd. Nøytral duft, trekker raskt inn i huden og gir en matt finish.

Denne har vi også testet selv og er veldig fornøyd. Den føles bittelitt tykkere enn Bulldog.

Propylparaben er en av ingrediensene og det er mye omtale rundt parabener. Vi velger å høre på folkehelseintrituttet. Det er et konserveringsmiddel som hindrer oppvekst av bakterier. Og grenseverdiene er på et trygt nivå.

Normal til fet hud.

Les mer / Sjekk pris

Bulldog Original Fuktighetskrem – 100ml

Bulldog har hatt en eksplosiv vekst de siste årene og med god grunn. Fokus på miljø, produktene er relativt rimelige og kvaliteten er høy. De bruker ikke parabener, syntetiske dufter eller kunstige fargestoffer.

Denne fuktighetskremen hadde flest tilbakemeldinger fra forbrukere med et gjennomsnitt på over 4,5 av 5 stjernet. Med andre ord, den er populær og passer for de fleste.

Ingrediensene som fremheves i markedsføringen er alovera, camelina olje og grønn te. Sistnevnte ligger ganske langt ned på ingrediens listen så det er nok ikke så mye av det.

Men vi har testet denne selv og må si at den trekker veldig fort inn i huden og hydrerer bra. Den passer utmerket som hverdagskrem. Duften er svak og lukter ålreit men personlig foretrekker vi helst duftfrie ansiktskremer. Smak og behag men Bulldog Sensitive er visstnok duftfri så den prøver vi neste gang.

Normal hud

Bulldog Original

Bulldog med solfaktor

MEN-U FACIAL MOISTURISER LIFT – 100 ml

Men-U er et britisk firma kjent for barbering og hår produkter. De får mye skryt for sine praktiske beholdere.

Pumpeflasken rekker til over hundre påføringer. Den funker både som aftershave lotion og vanlig ansiktskrem. Drøy i bruk, mild duft av mentol og størrelsen er perfekt til å ha i toalettmappen.

Skulle man være uheldig å kutte seg eller skrape huden ved barbering kan den kanskje svi litt siden den inneholder mentol og mint.

Flere sier den gir en avkjølende og frisk effekt så kanskje best å spare denne til sommeren. Inneholder også alovera som alltid er et pluss.

Normal til fet hud.

Les mer / Sjekk pris

DERMALOGICA INTENSIVE MOISTURE BALANCE

Sier de er nummer 1 i verden når det gjelder profesjonell hudpleie. Hårete påstand men produktene finnes i mange nettbutikker og i flere apotek. Anmeldelsene fra forbrukere er også jevnt over gode. Om de er best i verden vet vi ikke. Men, godt over hundre positive tilbakemeldinger fra skandinaviske kunder må være et godt tegn.

Hudkremen er rik på A, C og E-vitamin og tilfører huden mye fuktighet. Antioksidanter sammen med solhatt og søtpotet skal gi en oppstrammende effekt og dempe aldringstegn.

Den er drøy i bruk, ikke for tynn og ikke for tykk. Laget for tørr hud men vil nok fungere godt for de fleste på vinteren. Den skal ikke tette porene noe som er bra hvis man har akne (kviser). Fungerer også fint på sprukne hender.

Tørr hud eller tørr t-sone

Les mer / Sjekk pris

L’OCCITANE SHEA BUTTER ULTRA RICH FACE CREAM

Denne tykke kremen beskytter og fukter tørr til super tørr hud. Hvis du er sensitiv mot oljer er denne verdt et forsøk. Sheasmøret gir masse fukt og næring og ivaretar de naturlige fettsyrene i huden. På lik linje med fuktighetskremen fra Dermalogica vil denne også passe ypperlig som dagkrem på vinteren for de fleste.

Vi fant flere tilbakemeldinger fra folk med rødlig hud, kløe og flass (spesielt på pannen) som sa at denne ansiktskremen var redningen.

Tørr og sensitiv hud.

Les mer / Sjekk pris

TRUEFITT & HILL AUTHENTIC NO.10 SENSITIVE MOISTURISER

Begynte som en barbershop i London og har siden 1805 utviklet seg til å bli en klassiker verden over. Med over 214 års erfaring kan vi nok si at de har peiling. Dette merket vil du nok se på hyllen hos de fleste barberere.

Kremen inneholder blant annet panthenol som blir til vitamin B5 i huden. Dette bidrar til økt smidighet og revitaliserer hudens barrier. Bedre barriere fører til mindre tap av fukt.

Antioksidant Q-10 finnes også i fuktighetskremen. Oppgaven den har er å redusere skader på kollagen (viktig for å bygge sterke vev) og hjelper til med å holde rynkene i sjakk.

Stoffet Helioguard 365 minimerer skade fra UV stråler. Men vi snakker ikke om solkrem her, bare litt ekstra beskyttelse.

Dufter mild lavendel med hint av lime.

Passer til alle hudtyper inkludert sensitiv hud

Les mer / Sjekk pris

Hvordan vi valgte

Nå finnes det en haug av kremer for menn og denne artikkelen kan ikke dekke alt på markedet.

Derfor har vi plukket etter følgende kriterier:

 • Vektet brukeranmeldelser fra skandinaviske nettbutikker høyest (listet opp nederst i artikkelen). Hva folk syns i utlandet er mindre viktig for klimaet er annerledes.
 • Våre egne erfaringer.
 • Høyt gjennomsnitt av positive tilbakemeldinger.
 • Ingen røde flagg i EUs database for informasjon om ingredienser brukt i kosmetikk.
 • Gode ingredienser man vet funker som Alovera og sheasmør.
 • Pris

hvilken ansiktskrem skal jeg velge?

La oss holde det kort og enkelt. For å vite hvilken ansiktskrem du trenger må du finne hudtypen din.

Fet og/eller uren hud.: Gå for en vannbasert fuktighetskrem eller mild serum.

Tørr hud: Dette er en hudtype. Det vil si at huden generelt produserer for lite olje (sebum/lipider). Folk som har denne typen kan slite med flass og stram hud. Huden er sensitiv og blir irritert. Fet og næringsrik krem er best.

Dehydrert hud:Egen feil eller dårlig vær. Drikker du fem kopper kaffe om dagen? Bytt ut to med vann. Hva skjer når du ikke bruker hansker om vinteren? Jo den blir tørr. Det er altså en tilstand. En god næringsrik fuktighetskrem gjenoppretter balansen.

Kombinert hud / Normal hud: Både tørre og fete steder i ansiktet. Ofte sier man t-sonen, da har man gjerne fet hud i pannen, nesen og på haken. De fleste har nok litt kombinert hud. Vannbasert fuktighetskrem eventuelt serum i det daglige.

Hvor mye ansiktskrem skal man bruke?

Start med små mengder, se hvordan huden responderer utover dagen. Smør ansiktet om morgenen og/eller før du legger deg. Er huden «tørst» legger man fort merke til det. Da er det bare å øke mengden.

HudpleieTips for menn

 • Når man barberer seg svekker man midlertidig hudens naturlige barriere. Ta derfor på litt ansiktskrem etter barbering før du går ut døren.
 • Om vinteren kan man fint bruke en tykkere krem.
 • Flere merker fører ansiktskrem for menn med solfaktor. For eksempel Bulldog protective moisturiser spf15. En fuktighetskrem med solfaktor 15, perfekt for lange dager ute i solen.
 • Ikke smør kremen ut i håndflatene. Det er bortkastet fordi den trekker inn i hendene. Legg heller noen «erter» på fingertuppene og smør på ansiktet og nakken. Da får du mer ut av produktet.
 • Bytt kaffekopp nummer 5 med vann.
 • Rens huden en gang i blant for å fjerne døde hudceller og annet smus. Bulldog face wash eller face scrub er et godt valg. Billig, ålreite ingredienser, enkelt å få tak i. Da trekker fuktighetskremen bedre inn i huden.

Konserveringsmidler

Dette må man bruke uansett for å hindre at ugunstige bakterier formerer seg. Parabener brukes for eksempel i mat, kosmetiske produkter og legemidler.

Vi har ikke lest oss opp på alle mulige konserveringsmidler men sjekket ut Phenoxyethanol og Propylparaben. Hvis du søker på disse ordene vil du blant annet finne blogger og magasinartikler som sier dette er farlige stoffer. Og det stemmer MEN det må leses i kontekst.

I store doser ja, ikke bra. Men i minimale doser får man fordelene uten at det går ut over helsen. Ta alkohol som et eksempel. Er det farlig å drikke flere glass med 70% alkohol? Ja selfølgelig. Hva med 0,13%? Neppe.

Kilder

Her er en oversikt over hvor vi undersøkte brukeranmeldelser

 • blivakker.no
 • barbershop.no
 • gents.no
 • kicks.no
 • made4men.no
 • lyko.no
 • nordicfeel.no
 • eleven.no