Logo
Inneholder annonselenker

Ansiktskrem for menn test – Her er 7 gode i 2024

Karl Ø
Sist oppdatert:
test av ansiktskremer for menn

Huden utsettes for mye igjennom sesongene. Den kan bli tørr, sprukken og grov.

Men det er ikke bare å smøre på med mammas fete håndkrem. Da blir porene tette og kvisene kommer. Huden kan også bli «lat». Hvorfor produsere olje som fukter huden når den er mettet fra før?

Derfor er en god fuktighetskrem til ansiktet viktig. I tillegg får du bonusen av å bremse aldringstegn og rynker.

Hvilken ansiktskrem er best?
Vi har alle litt ulik hud. Det kan hende du må teste flere fuktighetskremer før du finner den beste for deg. Du slipper ihvertfall å bruke masse tid på å undersøke hvem som er verdt å prøve.

Det har nemlig vi gjort.

Ansiktskrem for menn test

Populær bestselger

COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream

COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream inneholder 92% filtrert sneglesekret, kjent for sine reparerende og fuktighetsgivende egenskaper. Perfekt for alle hudtyper, spesielt sensitiv og akneutsatt hud.

Gir masse fuktighet og holder huden myk

Jevner ut arr og pigmentflekker

Reduserer fine linjer og rynker

Roer ned irritert hud

Bruk

Påfør en liten mengde på ansikt og hals morgen og kveld etter rens. Masser forsiktig inn i huden. Kan brukes alene eller som tillegg til en fettbasert fuktighetskrem.

COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream ansiktskrem
god og rimelig hverdagskrem

Bulldog Original Fuktighetskrem

Bra for: Normal hud / Innhold: 100 ml / Duft: Mild

Leter du etter en god hverdagskrem? Prøv Bulldog Original Moisturiser! Vi testet den selv og likte at den trekker raskt inn i huden og gir masse fuktighet. Duften er mild og nøytral.

Neste gang tester vi Bulldog Sensitive da den er helt duftfri.

Bulldog fokuserer på miljøvennlige ingredienser og god kvalitet til en rimelig pris. Kremen inneholder ingen parabener, syntetiske dufter eller kunstige fargestoffer.

Over 4,5 av 5 stjerner fra flere nettbutikker

Trekker raskt inn i huden uten å føles fet

Inneholder aloe vera, camelinaolje og grønn te

Gir bra med fuktighet hele dagen

Bulldog har også andre hudpleieprodukter for menn, som serum, anti-aging kremer, ansiktsrens og fuktighetskrem med solfaktor.

Bulldog er et trygt valg uansett om du er nybegynner eller erfaren med hudpleie.

fuktighetskrem fra bulldog
Bilde av fuktighetskrem

Baxter of California Oil Free Moisturizer

Hudtype: Normal til fet hud / Innhold: 120 ml / Duft: Nøytral

Baxter of California har holdt på i over 50 år. De er kjent for å ha en kolleksjon som føles premium uten å knuse lommeboken.

Dette er en plantebasert hudkrem uten olje. Vi fant flere tilbakemeldinger fra folk som lett får kviser, at den ikke gir noe utbrudd. Nøytral duft, trekker raskt inn i huden og gir en matt finish.

Denne har vi også testet selv og er veldig fornøyd. Den føles bittelitt tykkere enn Bulldog.

Propylparaben er en av ingrediensene og det er mye omtale rundt parabener. Vi velger å høre på folkehelseintrituttet. Det er et konserveringsmiddel som hindrer oppvekst av bakterier. Og grenseverdiene er på et trygt nivå.

DERMALOGICA INTENSIVE MOISTURE BALANCE

Bra for: Normal til tørr hud / Innhold: 100, 50 eller 15 ml / Duft: Nøytral

Sier de er nummer 1 i verden når det gjelder profesjonell hudpleie. Hårete påstand men produktene finnes i mange nettbutikker og i flere apotek.

Om de er best i verden vet vi ikke, men over 200 positive tilbakemeldinger fra skandinaviske kunder må være et godt tegn.

Spesielt når vi leser gang på gang ting som «beste fuktihetskremen som finnes» og «brukt i flere år og er den eneste som gir huden min nok fukt».

Hudkremen er rik på A, C og E-vitamin. Den tilfører mye fuktighet og er ekstra god på ømfintlig hud. Antioksidanter sammen med solhatt og søtpotet skal gi en oppstrammende effekt og dempe aldringstegn.

Den er drøy i bruk, ikke for tynn og ikke for tykk. Laget for tørr hud men vil nok fungere godt for de fleste på vinteren.

Den skal ikke tette porene noe som er spesielt bra hvis du har akne (kviser). Fungerer også fint på sprukne hender.

truefitt & hill fuktighetskrem herre

TRUEFITT & HILL Advanced Facial Moisturiser

Hudtype: Alle typer ink. sensitiv hud / Innhold: 100 ml / Duft: Mild lavendel

Begynte som en barbershop i London og har siden 1805 utviklet seg til å bli en klassiker verden over. Med over 214 års erfaring kan vi nok si at de har peiling. Dette merket vil du nok se på hyllen hos de fleste barberere.

Kremen inneholder blant annet panthenol som blir til vitamin B5 i huden. Dette bidrar til økt smidighet og revitaliserer hudens barrier. Bedre barriere fører til mindre tap av fukt.

Antioksidant Q-10 finnes også i fuktighetskremen. Oppgaven den har er å redusere skader på kollagen (viktig for å bygge sterke vev) og hjelper til med å holde rynkene i sjakk.

Stoffet Helioguard 365 minimerer skade fra UV stråler. Men vi snakker ikke om solkrem her, bare litt ekstra beskyttelse.

Dufter mild lavendel med hint av lime.

Passer til alle hudtyper inkludert sensitiv hud

Fuktighetskrem fra Anthony

Anthony Oil Free Facial Lotion

Bra for: Fet og oljete hud / Innhold: 90 ml / Duft: Sitrus

Dette er første gang vi tester noe som helst fra Anthony. Vi kjøpte den da Baxter of California sin oljefrie fuktighetskrem var utsolgt, og selv om Anthony sin krem er dyrere, kan den være verdt å vurdere. 

Kremen har fått over 200 positive anmeldelser hos nettbutikk-giganten Amazon, og etter å ha brukt halvparten av tuben kan vi si at den lever opp til hypen. Huden føles myk og smidig etter påføring, og kremen trekker raskt inn i huden.

Aloe vera og glyserin jobber sammen for å gi huden fuktighet og næring. Disse ingrediensene er også kjent for å berolige irritert hud.

Kamille er en annen viktig ingrediens i kremen som har antibakterielle egenskaper. Den hjelper til med å bekjempe bakterier som kan forårsake uren hud, og samtidig redusere rødhet og irritasjon.

Med disse ingrediensene i kremen, kan du forvente en balansert og beroligende effekt på huden din, samtidig som den gir den fuktighet og næring den trenger.

Selv om den ikke inneholder parfyme, så har den en ganske intens appelsinskall-lukt i starten. Bare tenkte det er greit å nevne. 

Hvis du har fet og oljete hud kan det være lurt å teste denne, og se om den passer for deg.

Jack Black ansiktskrem med SPF20

Bra for: Alle hudtyper og inkluderer solfaktor / Innhold: 97 ml / Duft: Svak lavendel

Leter du etter en dagkrem med solfaktor? Da er Double-Duty fra Jack Black et solid valg. Påføres om morgenen før du går ut døren. Så er du beskyttet mot UV-stråler og hydrert huden.

Det er to ting vi liker ekstra godt med denne.  

 1. Kremen har en lett konsistens og absorberes kjapt inn i huden.
 2. Beskytter mot UVA og UVB-stråling.

I tillegg inneholder kremen vitaminer og antioksidanter fra organiske ingredienser som tang og alge. Det er heller ikke tilsatt parfyme eller kunstige farger.

Det følger med et lite lokk på pumpen som er litt vrien å sette på etter bruk. Du kan egentlig bare droppe den med mindre du skal reise. Da er det greit å ha den på så er du sikker på at det ikke blir noe søl i toalettmappen.

L’OCCITANE SHEA BUTTER ULTRA RICH FACE CREAM

Bra for: Veldig tørr og sensitiv hud / Innhold: 90 ml / Duft: Sitrus

Denne tykke kremen beskytter og fukter tørr til super tørr hud. Hvis du er sensitiv mot oljer er denne verdt et forsøk. Sheasmøret gir masse fukt og næring og ivaretar de naturlige fettsyrene i huden.

På lik linje med fuktighetskremen fra Dermalogica vil denne også passe ypperlig som dagkrem på vinteren for de fleste.

Vi fant flere tilbakemeldinger fra folk med rødlig hud, kløe og flass (spesielt på pannen) som sa at denne ansiktskremen var redningen.

MEN-U Facial Moisturiser Lift

Bra for: Normal til fet hud / Innhold: 100 og 15 ml / Duft: Mentol

Men-U er et britisk firma kjent for barbering og hår produkter. De får mye skryt for sine praktiske beholdere.

Pumpeflasken rekker til over hundre påføringer. Den funker både som aftershave lotion og vanlig ansiktskrem. Drøy i bruk, mild duft av mentol og størrelsen er perfekt til å ha i toalettmappen.

Skulle man være uheldig å kutte seg eller skrape huden ved barbering kan den kanskje svi litt siden den inneholder mentol og mint.

Flere sier den gir en avkjølende og frisk effekt så kanskje best å spare denne til sommeren. Inneholder også alovera som alltid er et pluss.

Hvordan vi valgte

Det finnes en haug av kremer for menn og denne artikkelen kan ikke dekke alt.

Derfor har vi snevret inn og plukket etter følgende kriterier:

 • Vektet brukeranmeldelser fra skandinaviske nettbutikker høyest (listet opp nederst i artikkelen). Hva folk syns i utlandet er mindre viktig for klimaet er annerledes.
 • Våre egne erfaringer (kjøpt og testet noen utvalgte)
 • Høyt gjennomsnitt av positive tilbakemeldinger.
 • Ingen røde flagg i EUs database for informasjon om ingredienser brukt i kosmetikk.
 • Gode ingredienser man vet funker som Alovera og sheasmør.
 • Pris

Hvilken ansiktskrem skal jeg velge?

La oss holde det kort og enkelt. For å vite hvilken ansiktskrem du trenger må du finne hudtypen din.

Fet og/eller uren hud.: Gå for en vannbasert fuktighetskrem eller mild serum.

Tørr hud: Dette er en hudtype. Det vil si at huden generelt produserer for lite olje (sebum/lipider). Folk som har denne typen kan slite med flass og stram hud. Huden er sensitiv og blir irritert. Fet og næringsrik krem er best.

Dehydrert hud:Egen feil eller dårlig vær. Drikker du fem kopper kaffe om dagen? Bytt ut to med vann. Hva skjer når du ikke bruker hansker om vinteren? Jo den blir tørr. Det er altså en tilstand. En god næringsrik fuktighetskrem gjenoppretter balansen.

Kombinert hud / Normal hud: Både tørre og fete steder i ansiktet. Ofte sier man t-sonen, da har man gjerne fet hud i pannen, nesen og på haken. De fleste har nok litt kombinert hud. Vannbasert fuktighetskrem eventuelt serum i det daglige.

Hvor mye ansiktskrem skal man bruke?

Start med små mengder, se hvordan huden responderer utover dagen. Smør ansiktet om morgenen og/eller før du legger deg. Er huden «tørst» legger man fort merke til det. Da er det bare å øke mengden.

HudpleieTips for menn

 • Når man barberer seg svekker man midlertidig hudens naturlige barriere. Ta derfor på litt ansiktskrem etter barbering før du går ut døren.
 • Om vinteren kan man fint bruke en tykkere krem.
 • Flere merker fører ansiktskrem for menn med solfaktor. For eksempel Bulldog protective moisturiser spf15. En fuktighetskrem med solfaktor er perfekt for lange dager ute.
 • Ikke smør kremen ut i håndflatene. Det er bortkastet fordi den trekker inn i hendene. Legg heller noen «erter» på fingertuppene og smør på ansiktet og nakken. Da får du mer ut av produktet.
 • Bytt kaffekopp nummer 5 med vann.
 • Rens huden en gang i blant for å fjerne døde hudceller og annet smus. Bulldog face wash eller face scrub er et godt valg. Billig, ålreite ingredienser og enkelt å få tak i. Da trekker fuktighetskremen bedre inn i huden.

Konserveringsmidler

Dette må man bruke uansett for å hindre at ugunstige bakterier formerer seg. Parabener brukes for eksempel i mat, kosmetiske produkter og legemidler.

Vi har ikke lest oss opp på alle mulige konserveringsmidler men sjekket ut Phenoxyethanol og Propylparaben. Hvis du søker på disse ordene vil du blant annet finne blogger og magasinartikler som sier dette er farlige stoffer. Og det stemmer MEN det må leses i kontekst.

I store doser ja, ikke bra. Men i minimale doser får man fordelene uten at det går ut over helsen. Ta alkohol som et eksempel. Er det farlig å drikke flere glass med 70% alkohol? Ja selfølgelig. Hva med 0,13%? Neppe.

Kilder

Her er en oversikt over hvor vi undersøkte brukeranmeldelser

 • blivakker.no
 • barbershop.no
 • gents.no
 • kicks.no
 • made4men.no
 • lyko.no
 • nordicfeel.no
 • eleven.no
 • lookfantastic.com

Legg igjen en kommentar