nesehårtrimmer test

Nesehårtrimmer test 2023 – Hold snuten ryddig med en av disse

Inneholder annonselenker
Napper du nesehår til tårene spruter? Da bør du heller investere i en god nesehårtrimmer. Men, det er vanskelig å finne en som varer.

En billig nesehårstrimmer eller nesehårfjerner kan lugge og varer sjeldent lengre enn noen måneder.

trimme nesehår

Best i test

beste i test nesehårtrimmer

Babyliss Metal Diamond Precision

Solid konstruksjon

Enkel å rengjøre

Godt grep

Skarpe blader

Vi kjenner vel alle en person med hår stikkende langt utenfor nesen. Sexy? Neppe.

Saks eller nesetrimmer gjør jobben på få minutter men likevel er det mange som ikke har nesehårfjerning i «styling ritualet» sitt.

Unngå å bli en av dem.

Forresten, ikke glem at nesehår er et naturlig filter mot støv og partikler. Derfor er det greit å ikke rake bort alt sammen.

Som vi allerede har nevnt i tidligere test-artikler, det er ikke lett å bestemme seg for hva man skal kjøpe når det er titalls produkter å velge mellom.

Men frykt ikke, vi har laget en nesehårtrimmer test og kommet frem til 4 verktøy som gjør en god jobb.

Nesehårtrimmer test 2023

1. Beste Nesehårtrimmer: Babyliss Diamond Precision

Når vi kjøpte denne, var den helt ny på markedet. Det var ingen brukeranmeldelser å finne noe sted. Men, den så kul ut så vi kjørte på.

Det var i desember 2020. Og nå – et par kilo nesehår senere – kan vi trygt si at dette er solide greier. Batteriet har blitt byttet et par ganger og den funker fortsatt like bra.

Ifølge markedsføringen er den 3 ganger så effektiv som tidligere modeller. Til det sier vi tja. Kanskje det. Det viktigste er at den chopper hår lekende lett. Og det gjør den.

I tillegg følger det med tilbehør for øyenbryn. Den funka også faktisk ganske bra til å trimme skjegget rundt munnviken.

Metaldekselet føles godt i hånden og hodet kan skylles i vann for enkel rengjøring.

Også er det gøy å se at det ikke bare er oss som har gode erfaringer. I det siste har det nemlig poppet opp flere 4 til 5 stjerners karakterer i mange nettbutikker.

Dette er kvalitet som gjør jobben uten rykk og napp.   

beste nesehartrimmer

2. Panasonic ERGN30

Denne modellen har fått over 2000 tilbakemeldinger fra Amazon kunder i England og har et gjennomsnitt på 4.4 av 5 stjerner.

Nesetrimeren er vanntett og kan brukes i dusjen hvis man ønsker det. De roterende bladene er buet og kutter hårene effektivt. Men igjen, husk at man ikke skal fjerne alt nesehår, helst bare de som er veldig synlige.

Sleng inn et AA batteri og du har rundt 90 minutter brukstid. ERGN30 fungerer forresten også som en øyenbrynstrimmer.

Det blir ikke noe nyseanfall med denne nesetrimeren. Motoren er kraftig og kutter hår uten å lugge eller irritere. Den renses enkelt ved å plassere tuppen under vann mens trimeren er på. Vann trekkes inn og hår og smuss skyldes ut.

nesehårtrimmer

3. Groom Mate Platinum XL / Dovo Klipette

Som nevnt tidligere, batteridrevne trimere er ikke alltid pålitelige. De fleste slutter å virke etter få måneder.

Så hva er alternativet?

Groom Mate Platinum XL, solid kvalitet i rustfritt stål til en rimelig pris. Litt rart at den har XL i navnet for trimeren er ganske liten. Dovo Klipette er et annet merke og er mer eller mindre identisk.

Den virker på samme måte som en elektrisk nesehårtrimer, bare hånddrevet.

Groom Mate er sylskarp og (med riktig teknikk) kutter nese- og ørehår perfekt. En liten bonus er ingen elektriske «dirre lyder» når du fjerner ørehår.

Konstruert for å vare «evig» (i alle fall lengre enn en elektrisk nesehårtrimmer), perfekt å ha med på reise uten å gå tom for strøm.

Riktig teknikk er kritisk

Brukeranmeldelsene på denne er enten full pott eller en stjerne. Her må man altså finne riktig teknikk, ellers kan du like gjerne nappe hårene med pinsett.

En av våre testere har brukt denne i over et år. De første gangene var tårefulle. Men, med litt øvelse var den «helt konge».


Det er altså en liten læringskurve man må igjennom.

La oss prøve å forklare:

 1. Hold trimeren med tommelen og pekefingeren og før den sakte inn i nesen mens du roterer nedre del med den andre hånden.
 2. Beveg trimmeren sakte rundt men fortsett å roter nedre del for å kutte hårene.
 3. Ikke flytt rundt på trimeren uten å rotere, da kan det lugge.
 4. Roter også når du drar trimmeren ut av nesen. Da kutter du hår som kan hekte seg på vei ut.

Med andre ord, roter hele tiden. Da mener vi ikke kontinuerlig for det går jo ikke. Men, så lenge du roterer mens du beveger trimmeren går det bra.

4. Seki Edge Grooming Kit

En elektrisk nesetrimmer er den raskeste måten å rydde opp i snuten. Men nesehårsaks funker også bra, selv om det kanskje krever litt mer tid (og presisjon).

Grooming settet fra Seki Edge inneholder alt du trenger for å stelle nesehår, negler og fjerne ørevoks.

Saksen er avrundet på tuppen så man ikke stikker seg. En knallgod investering.

Varierende levetid

Selv om en nesehårtrimmer er relativt billig, bør de vare minst et par år. Men etter å ha analysert flere brukeromtaler og forbrukertester har vi innsett at nese og øre trimmere har en lei tendens til å ha et kort liv. Ofte varer de bare noen få måneder.

Selv testet vi Remington NE3750 Nano og Braun EN10. Begge varte i litt over en måned før de tok kvelden (ja vi byttet batteri). Var det uflaks? Kanskje. Men det holder nok ikke å bare velge et kjent merke.

Uansett, skal du ha en elektrisk nesehårtrimmer, må du nesten se på det som en «forbruksvare».

Vi har forsøkt å finne gode elektriske nesehårtrimere som varer, men det har ikke vært lett. Derfor utvidet vi testen med alternativer som ikke er batteridrevet.

Å fjerne nesehår er et viktig steg for å holde seg velstelt selv om det ikke akkurat er det morsomste man gjør. Men, investerer du i en god nesehårklipper, er jobben gjort på null komma niks.

Kilder og ressurser

Hvis vi ikke har testet produktet selv, bruker vi mye tid på å lese tilbakemeldinger fra folk. Her er en liste over nettbutikker vi har brukt:

 • netonnet
 • skousen
 • power
 • lyko
 • nordicfeel
 • elkjop
 • gents
 • made4men
 • clasohlson
 • barbershop
 • komplett