Nesehårtrimmer test 2019 – Hold snuten ryddig med en av disse

Inneholder Annonser

Napper du nesehår til tårene spruter? Da bør du investere i en god nesehårtrimmer. Den eneste nedsiden er at det er vanskelig å finne en som varer.

En billig nesehårstrimmer eller nesehårfjerner kan lugge og varer sjeldent lengre enn noen måneder.

trimme nesehår

Vi kjenner vel alle en person med hår stikkende langt utenfor nesen. Sexy? Neppe.

Saks eller nesetrimmer gjør jobben på få minutter men likevel er det mange som ikke har nesehårfjerning som en del av «grooming ritualet». Unngå å bli en av dem!

Men, ikke glem at nesehårene er der for en grunn. Fjerner du for mye kan støv og partikler trenge inn og irritere. Nesehår er et naturlig filter så bare ta de som er på luftetur.

Som vi allerede har nevnt i tidligere test-artikler, det er ikke lett å bestemme seg for hva man skal kjøpe når det er titalls produkter å velge mellom.

Men frykt ikke, vi har laget en nesehårtrimmer test og kommet frem til 4 trimere som gjør en god jobb.

Varierende levetid

Selv om en nesehårtrimmer er relativt billig, syntes vi at de burde vare i minst et par år.

Men, etter vi testet to trimere selv, analyserte titalls av brukeromtaler og forbrukertester har vi innsett at en nese og øre trimmer har en lei tendens til å ha et kort liv. Ofte varer de bare noen få måneder.

Selv testet vi Remington NE3750 Nano og Braun EN10. Begge varte i litt over en måned før de tok kvelden (ja vi byttet batteri). Var det uflaks? Kanskje. Men det holder nok ikke å bare velge et kjent merke. Uansett må man nesten se på en nesehårtrimmer som forbruksvare.

Vi har forsøkt å finne gode nesehårtrimere som varer en stund, men det har ikke vært lett. Derfor tok vi også med alternativer som ikke er batteridrevet.

Nesehårtrimmer test 2018

beste nesehartrimmer

1. Beste nesehårtrimmer: Panasonic ERGN30

Denne modellen har fått over 2000 tilbakemeldinger fra Amazon kunder i England og har et gjennomsnitt på 4.4 av 5 stjerner.

Nesetrimeren er vanntett og kan brukes i dusjen hvis man ønsker det. De roterende bladene er buet og kutter hårene effektivt. Men igjen, husk at man ikke skal fjerne alt nesehår, helst bare de som er veldig synlige.

Sleng inn et AA batteri og du har rundt 90 minutter brukstid. ERGN30 fungerer forresten også som en øyenbrynstrimmer.

Det blir ikke noe nyseanfall med denne nesetrimeren. Motoren er kraftig og kutter hår uten å lugge eller irritere. Den renses enkelt ved å plassere tuppen under vann mens trimeren er på. Vann trekkes inn og hår og smuss skyldes ut.

[Sjekk pris]

nesehårtrimmer

2. Groom Mate Platinum XL

Som nevnt tidligere, batteridrevne trimere er ikke alltid pålitelige. De fleste slutter å virke etter få måneder.

Så hva er alternativet?

Groom Mate Platinum XL, solid kvalitet i rustfritt stål til en rimelig pris.

Denne virker på samme måte som en elektrisk nesehårtrimer bare hånddrevet.

Trimeren er sylskarp og, med riktig teknikk, kutter den nese- og ørehår perfekt. Ekstra behagelig på ørehår siden den ikke lager elektriske «dirre lyder».

Konstruert for å vare «evig» (i alle fall lengre enn en elektrisk nesehårtrimmer), perfekt å ha med på reise uten å gå tom for strøm.

Litt rart at den har XL i navnet for trimeren er ganske liten.

Riktig teknikk er kritisk

Brukeranmeldelsene på denne er enten full pott eller en stjerne. Her må man altså finne riktig teknikk, ellers kan du like gjerne nappe hårene med pinsett.

En av våre skribenter har hatt denne i snart et år. Han sier at de første gangene var tårefulle men når han skjønte greia var den «helt konge».
Så det er en liten læringskurve man må igjennom.

Vi skal prøve å forklare:

  1. Hold trimeren med tommel og pekefinger og før skjærehodet sakte inn i nesen mens du roterer nedre del med den andre hånden.
  2. Beveg trimmeren sakte rundt men forstett å roter nedre del for å kutte hårene.
  3. Ikke flytt rundt på trimeren uten å rotere, da kan det fort lugge.
  4. Roter også når du drar trimmeren ut av nesen. Da kutter du eventuelle hår som kan hekte seg i trimmeren på vei ut.

Med andre ord, roter hele tiden. Da mener vi ikke kontinuerlig for det går jo ikke. Men, så lenge du roterer mens du beveger trimmeren sakte vil det ikke lugge.

Gjenta til ønsket resultat.

[Sjekk pris]

philips nesehartrimmer

3. Philips nesehårstrimmer

Philips garanterer at denne nesehårtrimeren ikke lugger. En skråsikker påstand men flere brukeromtalelser og tester sier det samme så dette stemmer nok.
To kammer for øyenbryn og to kammer for skjegg og detaljtrimming følger med. Sidene på nesehårtrimeren er dekket i gummi så man får et godt grep. Trimeren skrus av og på ved å vri nedre del fra 0 til 1. For å sette inn et batteri vrir man forbi 0 slik at nedre delen løsner.

Dette kan potensielt bli et problem selv om trimeren er vanntett. På grunn av designet anbefaler vi å følge ekstra med hvis du skrur den av i dusjen da nedre del kan løsne og ta inn vann.

[Sjekk pris]

neseharklipper fra tweezerman

4. Nesehårklipper fra TweezerMan

En elektronisk nesetrimmer er den raskeste måten å rydde opp i snuten, men en saks er et godt alternativ. Ja det tar lengre tid å klippe nesehår og det krever mer presisjon, men da har man et verktøy som garantert varer i mange år. Denne saksen fra TweezerMan er perfekt som nesehårklipper. Tuppen er avrundet og bladene er buet så man unngår å stikke eller kutte seg. En skarp og solid saks i rustfritt stål.

[Sjekk pris]

Å fjerne nesehår er et viktig steg for å holde seg velstelt selv om det ikke akkurat det morsomste man kan gjøre. Men investerer du i en god nesehårfjerner, er jobben gjort på null komma niks!