Nesehårtrimmer test 2021 – Hold snuten ryddig med en av disse

Inneholder Annonser
Napper du nesehår til tårene spruter? Da bør du heller investere i en god nesehårtrimmer. Men det er vanskelig å finne en som varer.

En billig nesehårstrimmer eller nesehårfjerner kan lugge og varer sjeldent lengre enn noen måneder.

trimme nesehår

Best i test

beste nesehårtrimmer

Panasonic ERGN30

Solid nesehårtrimmer som er enkel å rengjøre. Godt grep og skarpe blader.

Vi kjenner vel alle en person med hår stikkende langt utenfor nesen. Sexy? Neppe.

Saks eller nesetrimmer gjør jobben på få minutter men likevel er det mange som ikke har nesehårfjerning i «styling ritualet» sitt. Unngå å bli en av dem!

Forresten, ikke glem at nesehårene er der for en grunn. Fjerner du alt kan støv og partikler trenge inn og irritere. Nesehår er et naturlig filter så bare ta de som er på luftetur.

Som vi allerede har nevnt i tidligere test-artikler, det er ikke lett å bestemme seg for hva man skal kjøpe når det er titalls produkter å velge mellom.

Men frykt ikke, vi har laget en nesehårtrimmer test og kommet frem til 4 verktøy som gjør en god jobb.

Nesehårtrimmer test 2020

beste nesehartrimmer

1. Beste nesehårtrimmer: Panasonic ERGN30

Denne modellen har fått over 2000 tilbakemeldinger fra Amazon kunder i England og har et gjennomsnitt på 4.4 av 5 stjerner.

Nesetrimeren er vanntett og kan brukes i dusjen hvis man ønsker det. De roterende bladene er buet og kutter hårene effektivt. Men igjen, husk at man ikke skal fjerne alt nesehår, helst bare de som er veldig synlige.

Sleng inn et AA batteri og du har rundt 90 minutter brukstid. ERGN30 fungerer forresten også som en øyenbrynstrimmer.

Det blir ikke noe nyseanfall med denne nesetrimeren. Motoren er kraftig og kutter hår uten å lugge eller irritere. Den renses enkelt ved å plassere tuppen under vann mens trimeren er på. Vann trekkes inn og hår og smuss skyldes ut.

Les mer / Sjekk pris

2. Babyliss nese og øretrimmer

En klassiker som har vært på markedet lenge med solide tilbakemeldinger. BaByliss bruker et sirkulært klippesystem som gjør en god jobb. Hodet kan skylles i vann for enkel rengjøring.

Les mer / Sjekk pris

Alternativt kan du vurderer Babyliss Metal Diamond Precision. Den er helt ny på markedet og skal visstnok være 3 ganger så effektiv som tidligere nesetrimmere. Spørsmålet er om dette bare er ren markedsføring, eller om det er fakta. Den ser i hvert fall bra ut, og i tillegg følger det med kammer for øyenbryn. Litt skuffende at den ikke er oppladbar med USB kontakt. Vi syns det er på tide.

Uansett, vi fant ingen tilbakemelding på denne noe sted. Sikkert fordi den er såpass ny. Så du kan ta sjansen og satse på at det er solide greier, eller vente til vi har fått testet den. Vi har hvertfall lagt inn en bestilling og artikkelen blir oppdatert når vi har brukt den en stund.

nesehårtrimmer

3. Groom Mate Platinum XL / Dovo Klipette

Som nevnt tidligere, batteridrevne trimere er ikke alltid pålitelige. De fleste slutter å virke etter få måneder.

Så hva er alternativet?

Groom Mate Platinum XL, solid kvalitet i rustfritt stål til en rimelig pris. Litt rart at den har XL i navnet for trimeren er ganske liten. Dovo Klipette er et annet merke som er mer eller mindre det samme. Lagerstatus bestemmer hvilken vi lenker til.

Den virker på samme måte som en elektrisk nesehårtrimer, bare hånddrevet.

Groom Mate er sylskarp og (med riktig teknikk) kutter nese- og ørehår perfekt. En liten bonus er ingen elektriske “dirre lyder” når du fjerner ørehår.

Konstruert for å vare «evig» (i alle fall lengre enn en elektrisk nesehårtrimmer), perfekt å ha med på reise uten å gå tom for strøm.

Riktig teknikk er kritisk

Brukeranmeldelsene på denne er enten full pott eller en stjerne. Her må man altså finne riktig teknikk, ellers kan du like gjerne nappe hårene med pinsett.

En av våre skribenter har brukt denne i snart et år. De første gangene var tårefulle. Men, med litt øvelse var den “helt konge”.
Så det er en liten læringskurve man må igjennom.

La oss prøve å forklare:

  1. Hold trimeren med tommelen og pekefingeren og før den sakte inn i nesen mens du roterer nedre del med den andre hånden.
  2. Beveg trimmeren sakte rundt men forstett å roter nedre del for å kutte hårene.
  3. Ikke flytt rundt på trimeren uten å rotere, da kan det lugge.
  4. Roter også når du drar trimmeren ut av nesen. Da kutter du hår som kan hekte seg på vei ut.

Med andre ord, roter hele tiden. Da mener vi ikke kontinuerlig for det går jo ikke. Men, så lenge du roterer mens du beveger trimmeren går det bra.

Les mer / Sjekk pris

4. Seki Edge Grooming Kit

En elektrisk nesetrimmer er den raskeste måten å rydde opp i snuten. Men nesehårsaks funker også bra, selv om det kanskje krever litt mer tid (og presisjon). Grooming settet fra Seki Edge inneholder alt du trenger for å stelle nesehår, negler og fjerne ørevoks. Saksen er avrundet på tuppen så man ikke stikker seg. En knallgod investering.

Les mer / Sjekk pris

5. Philips nesehårstrimmer

Philips garanterer at denne nesehårtrimeren ikke lugger. En skråsikker påstand men flere brukeromtalelser og tester sier det samme så dette stemmer nok.
To kammer for øyenbryn og to kammer for skjegg og detaljtrimming følger med. Sidene på nesehårtrimeren er dekket i gummi så man får et godt grep. Trimeren skrus av og på ved å vri nedre del fra 0 til 1. For å sette inn et batteri vrir man forbi 0 slik at nedre delen løsner.

Dette kan potensielt bli et problem selv om trimeren er vanntett. På grunn av designet anbefaler vi å følge ekstra med hvis du skrur den av i dusjen da nedre del kan løsne og ta inn vann.

Les mer / Sjekk pris

Varierende levetid

Selv om en nesehårtrimmer er relativt billig, bør de vare minst et par år. Men etter å ha analysert flere brukeromtaler og forbrukertester har vi innsett at nese og øre trimmere har en lei tendens til å ha et kort liv. Ofte varer de bare noen få måneder.

Selv testet vi Remington NE3750 Nano og Braun EN10. Begge varte i litt over en måned før de tok kvelden (ja vi byttet batteri). Var det uflaks? Kanskje. Men det holder nok ikke å bare velge et kjent merke. Uansett, skal du ha en elektrisk nesehårtrimmer, må du nesten se på det som en “forbruksvare”.

Vi har forsøkt å finne gode elektriske nesehårtrimere som varer, men det har ikke vært lett. Derfor utvidet vi testen med alternativer som ikke er batteridrevet.

Å fjerne nesehår er et viktig steg for å holde seg velstelt selv om det ikke akkurat det morsomste man kan gjøre. Men investerer du i en god nesehårklipper, er jobben gjort på null komma niks!