Skjeggtrimmer test – Her er 3 solide valg

Fått litt lengde på skjegget?

Da har du sikkert begynt å søke rundt på nettet etter en god skjeggtrimmer. For når man skal trimme skjegget er det viktig at utstyret er i orden. Vi har derfor plukket ut tre solide skjeggtrimmere som ikke vil skuffe.

Beste skjeggtrimmer

Har du dårlig tid og vil bare vite hvilken som er best?

Vel, etter å ha analysert flere forbrukerrapporter, anmeldelser, tester samt lest tilbakemeldinger fra kunder i timevis, har vi konkludert med at Remington MB4045 er den beste skjeggtrimeren i forhold til pris, kvalitet og ikke minst resultat. Det vi liker ekstra godt er at lengden kan justeres helt opp til 35mm. Så enten man har kort eller langt skjegg, dekker denne de fleste grooming behov. Prisen er også hyggelig.

Fordeler ved å bruke skjeggtrimmer

Sammenlignet med en hårklipper er skjærehodet smalere og derfor enklere å manøvrere. Behovet for en smalere trimmer kommer spesielt frem når man trimmer rundt munnvikene og barten.

En skjeggtrimmer er også godt egnet til å rydde opp i nakken da den kutter tettere og tar korte hår bedre enn en vanlig hårklipper. De fleste skjeggtrimmere kommer med en eller flere kammer for å justere lengden.

Start med en høy lengdeinnstilling for å bli kjent med trimmeren. Da unngår du å fjerne for mye hår.

3 gode skjeggtrimmere som ikke vil skuffe

Skjeggtrimmer fra Remington modell MB4045

Remington MB4045 Grooming Kit

En allsidig og kraftig trimmer til en god pris. Bladet består av selvslipende titanium kniver som gjør en god jobb på tykt skjegg.

MB4045 kommer med 3 forskjellige kammer for maksimal fleksibilitet. Den minste kammen går fra 1mm til 5mm med 0.5 mm per trinn, perfekt for “3-dagers looken”. Medium kammen går fra 1.5mm til 18mm. XL kammen går fra 20mm til 35mm som er helt ypperlig for de som har langt skjegg. I tillegg følger det med en børste og saks så her får man mye for pengene.

Designen er enkel og føles godt i hånden. Batteriet varer i 120 minutter så du har godt tid på å perfeksjonere skjegget. Justeringshjulet ligger naturlig i forhold til tommelen slik at man kan enkelt justere lengden underveis. Bare hodet er vaskbart.

Alt i alt er dette en meget god trimmer, spesielt hvis du skal gro ut skjegget og holde det velstelt underveis. [Sjekk pris]

Pluss
 • Lengde opp til 35mm
 • Følger med saks og børste
 • Pop-up trimmer for bart og kinnskjegg
 • Meget god batteri tid
Minus
 • Ingenting merkbart

Skjeggtrimmer fra Philips modell Philips-BT7220

Philips BT7220

Skjeggtrimmer + støvsuger = lite søl

Dette er en vedlikeholdsfri trimmer som fanger opp hårene mens du rydder opp i skjegget. Beholderen under skjærebladet suger til seg mesteparten av hårene før de havner i vasken.

Beholderen kan være litt i veien når man tar skjeggstubbene på halsen. Dette løser man ved å bruke trimmeren “opp ned” samtidig som man stryker oppover istedenfor nedover. Det kan føles litt rart til å begynne med, men resultatet blir bedre.

Fra 0.5 til 10 mm, med 0.5mm mellom hvert trinn, har du 20 lengdeinnstillinger å leke med. Kontrasten på displayet er godt slik at man ser tydelig hvilken lengde som er valgt.

En annen ting som gjør at denne trimmeren god er batteritiden. Det tar en time å lade trimmeren helt opp, noe som gir en driftstid på 80 minutter. Det følger også med presisjonstrimmer for detaljarbeid.

På lik linje med Remington er det bare hodet som kan skylles i vasken.

Selve beholderen er ikke avtakbar. Dette kunne man med tidligere modeller men flere rapporterte at den ble ødelagt. Det er nok derfor Philips valgte å ha beholderen fastmontert.

Når kammen er på, kutter skjeggtrimmeren lett gjennom hårene. Uten kammen må man jobbe litt med vinkelen på grunn av beholderen som fanger hårene men etterhvert finner man riktig teknikk.
[Sjekk pris]

Pluss
 • Vakuum funksjon
 • God batteri tid
Minus
 • Kronglete å bytte kam og trimmehode
 • Presisjonstrimmeren kan raspe opp huden
 • Beholderen kan være litt i veien

Skjeggtrimmer fra Philips modell BT5205

Philips BT5205 Skjeggtrimmer

Dette er en trimmer med fokus på presisjon. Skjærebladene er dobbeltslipte slik at trimmingen går raskt unna. Hårkammen løfter hårene før de blir kuttet. Denne funksjonen gjør at trimmingen blir jevn og nøyaktig. Lengdeinnstillingen går fra 0.4 til 7mm. Taggene på knivene er avrundet for bedre komfort og mindre hudirritasjon.

Det er 0.2 mm mellom hvert trinn for maksimal presisjon. Justeringshjulet ligger horisontalt. Dette gjør at man unngår å bytte lengde ved uhell.

Hele skjeggtrimmeren er vanntett, ikke bare hodet. Etter at trimmeren har ladet i 1 time har man 70 minutters bruk uten ledning.

Begge skjeggtrimmerne fra Philips støtter 100 -240 volt. Når man er på reisefot er det godt å vite at man har en trimmer som er kompatibel med forskjellige elektriske standarder.

På philips sine hjemmesider sier de “integrert kam” men den er faktisk avtakbar. Når lengden er på det høyeste kan du dra av kammen slik at detaljarbeid blir lettere. [Sjekk pris]

Pluss
 • Stødig design
 • Presist og jevnt resultat
 • Automatisk spenning 100-240V
 • Vanntett
Minus
 • Går bare til 7mm