Skjeggtrimmer test – Her er 4 solide valg i 2019

Inneholder Annonser

Fått litt lengde på skjegget?

Da har du sikkert søkt rundt på nettet etter en god skjeggtrimmer. For når man skal trimme skjegget er det viktig at utstyret er i orden. Derfor har vi laget en skjeggtrimmer test.

Beste skjeggtrimmer

Har du dårlig tid og vil bare vite hvilken som er best?

Vel, etter å ha analysert flere forbrukerrapporter, anmeldelser, tester samt lest tilbakemeldinger fra kunder i timevis, har vi konkludert med at Remington MB4045 er den beste skjeggtrimeren i forhold til pris, kvalitet og ikke minst resultat.

Det vi liker ekstra godt er at lengden kan justeres helt opp til 35mm. Så enten man har kort eller langt skjegg, dekker denne de fleste «grooming» behov. Prisen er også hyggelig.

Skjeggtrimmer vs hårklipper

Sammenlignet med en hårklipper er skjærehodet smalere og derfor enklere å manøvrere. Behovet for en smalere trimmer kommer spesielt frem når man trimmer rundt munnvikene og barten.

En skjeggtrimmer er også godt egnet til å rydde opp i nakken da den kutter tettere og tar korte hår bedre enn en vanlig hårklipper. De fleste skjeggtrimmere kommer med en eller flere kammer for å justere lengden.

Start med en høy lengdeinnstilling for å bli kjent med trimmeren. Da unngår du å fjerne for mye hår.

Sjekk ut vår skjeggtrimmer test

Skjeggtrimmer fra Remington modell MB4045

Remington MB4045 Grooming Kit

En allsidig og kraftig trimmer til en god pris. Bladet består av selvslipende titanium kniver som gjør en god jobb på tykt skjegg.

Beste skjeggtrimmer for langt skjegg
MB4045 kommer med 3 forskjellige kammer for maksimal fleksibilitet. Den minste kammen går fra 1mm til 5mm med 0.5 mm per trinn, perfekt for “3-dagers looken”.

Medium kammen går fra 1.5mm til 18mm. XL kammen går fra 20mm til 35mm som er helt ypperlig for de som har langt skjegg. I tillegg følger det med en børste og saks så her får man mye for pengene.

Kraftig batteri
Den bruker cirka 4 timer for å bli fulladet. Da får du en driftstid på 120 minutter. Nok av tid til å perfeksjonere skjegget. Batteriet holder bra stand også. Selv etter et år sa flere at det var nok av «juice» i batteriet.

Du har kanskje vært borti en trimmer som slutter å holde på strømmen etter få måneder. Den frustrasjonen slipper du med denne.

Justeringshjulet ligger naturlig i forhold til tommelen slik at man kan enkelt justere lengden underveis og hodet er vaskbart.

Designen er enkel og føles godt i hånden.

Pop-up trimmer
Unngå at barten faller over munnen med den innebygde pop-up trimmeren. Bruk den også til å definere linjer rundt skjegget og kinnskjegget.

Alt i alt er dette en meget god trimmer, spesielt hvis du skal gro ut skjegget og holde det velstelt underveis.

[Les mer / sjekk pris]

Pluss
 • Full fleksibilitet med lengder opp til 35mm
 • Følger med saks og børste
 • Pop-up trimmer for bart og kinnskjegg
 • Meget god batteri tid
Minus
 • Ingenting merkbart

Trimmer

WELLA PROFESSIONAL CONTURA HS 61

Hvis du er ute etter en detaljtrimmer til nakke, hals og kort skjegg er denne et bra valg.

Perfekt for vedlikehold av tre dagers skjegg.

Den klipper tett, fra 6mm helt ned til 0,1 mm. Perfekt for kort skjegg, stusse barten og annet detaljarbeid. Bladene er laget av karbonstål i profesjonell kvalitet.

Lett og stillegående

God ergonomisk design med en vekt på 110 gram gjør at den er veldig lett å bruke. Det var også flere som kommenterer hvor stillegående trimmeren var. Noe som alltid er en bonus.

Klippebredden er 2,5 cm og gir derfor maksimal presisjon når det kommer til skjegg. Du kan bruke den til å klippe håret også men det vil nok ta lang tid.

Det som er synd er at laderen er litt gammeldags. En sånn ladekloss er kjipt å ta med seg på reise. Det hadde vært helt rått om den for eksempel hadde USB lader.

Merk hoppet fra 0.5mm til 3mm. 1 eller 2mm er det altså ingen mulighet for.

[Sjekk pris]

Pluss
 • Perfekt for detaljer og kort skjegg,
 • Stille motor
 • Effektiv på andre deler av kroppen
Minus
 • Gammeldags lader
 • Litt dyr

Det er ikke bare skjegget som trenger vedlikehold. Sjekk ut vår hårklipper test

skjeggtrimmer med støvsuger

PHILIPS Series 7000 – skjeggtrimmer med støvsuger

Skjeggtrimmer + støvsuger = mindre søl

BT7220 – forrige modell

Vi prøver alltid å kjøpe inn minst et av produktene vi anbefaler i våre tester for en grundigere gjennomgang. Valget falt på denne fordi vakuum funksjonen hørtes spennende ut.

Var det bare overhypet markedsføring eller hadde det noe for seg?

Etter å ha testet maskinen i et par måneder kan vi trygt si at vakuum funksjonen funker. Det var sykt digg å bare ta av trimmehodet, dunke litt på trimmeren og se se hårene drysse ned i søppelkassen. Det lå selvsagt noen hår igjen i vasken men overraskende lite.

Dessverre brakk den ene feste-pinnen på trimmehodet. Den sitter forsåvidt greit fortsatt men likevel irriterende da vi behandlet trimmeren forsiktig.

Nå har Philips kommet med en ny modell som forhåpentligvis tåler litt mer. Uansett vil vi anbefale den nye modellen, bare hver ekstra oppmerksom når du bytter trimmehode. Den har også 50% bedre oppsuging. Med andre ord enda mindre søl.

BT7500 – ny og forbedret

En skjeggtrimmer med oppsamler er super praktisk. Måten det fungerer på er at man har en beholder under skjærebladet som suger til seg mesteparten av hår.

Men beholderen kan være litt i veien når man tar skjeggstubbene for eksempel på halsen.

Dette kan løses på to måter:

 1. Bruk trimmeren opp ned samtidig som man stryker oppover istedenfor nedover. Det kan føles litt rart til å begynne med, men resultatet blir tettere.
 2. Bruk presisjonstrimmeren. Den er smalere men klipper tettere.

Selvslipende blader
Trimmeren er mer eller mindre vedlikeholdsfri. Bladene er laget av rustfritt stål og plassert på en sånn måte at de sliper hverandre. Man trenger altså ikke å smøre med olje.

20 lengdeinnstillinger
Lengden går fra 0.5 til 10 mm, med 0.5mm mellom hvert trinn. Du får altså 20 lengdeinnstillinger å leke med. På denne nye modellen har de valgt å gå tilbake til analogt display. Sikkert for å spare strøm. Uansett ser man tydelig hvilken lengde som er valgt.

God driftstid
Batteritiden er ypperlig. Det tar en time å lade den helt opp, og har en driftstid på 75 minutter. Den kan også brukes med strømkabel i tilfelle du skulle gå tom for strøm. Quick Charge funksjonen gjør at man kan trimme skjegget trådløst etter 5 minutter med lading. Den har også en batteriindikator men den viser ikke hvor lenge det er igjen. Den viser kun om batteriet er tomt, fulladet eller lader.

Praktisk presisjonstrimmer for detaljarbeid.
Presisjonstrimmeren funker veldig bra til å rydde i halsen, trimme barten og annet detaljarbeid (definere linjer).

Standard trimmehodet, med kammen på, kutter lett gjennom hårene med Lift & Trim systemet. Da løftes hårstråene slikt at de blir enklere å kutte.

På lik linje med Remington er det bare bladene og kammene som kan skylles i vasken.

Selve beholderen er ikke avtakbar. Dette kunne man med tidligere modeller men flere rapporterte at den ble ødelagt. Det er nok derfor Philips valgte å ha beholderen fastmontert.

[Sjekk pris]

Pluss
 • Vakuum funksjon
 • selvslipende blader
Minus
 • Beholderen er litt i veien når man trimmer uten kam.

Skjeggtrimmer fra Philips modell BT5205

Philips BT5205 Skjeggtrimmer

Dette er en trimmer med fokus på presisjon. Skjærebladene er dobbeltslipte slik at trimmingen går raskt unna. Hårkammen løfter hårene før de blir kuttet. Denne funksjonen gjør at trimmingen blir jevn og nøyaktig. Lengdeinnstillingen går fra 0.4 til 7mm. Taggene på knivene er avrundet for bedre komfort og mindre hudirritasjon.

Det er 0.2 mm mellom hvert trinn for maksimal presisjon. Justeringshjulet ligger horisontalt. Dette gjør at man unngår å bytte lengde ved uhell.

Hele skjeggtrimmeren er vanntett, ikke bare hodet. Etter at trimmeren har ladet i 1 time har man 70 minutters bruk uten ledning.

Begge skjeggtrimmerne fra Philips støtter 100 -240 volt. Når man er på reisefot er det godt å vite at man har en trimmer som er kompatibel med forskjellige elektriske standarder.

På philips sine hjemmesider sier de “integrert kam” men den er faktisk avtakbar. Når lengden er på det høyeste kan du dra av kammen slik at detaljarbeid blir lettere. [Les mer / sjekk pris]

Pluss
 • Stødig design
 • Presist og jevnt resultat
 • Automatisk spenning 100-240V
 • Vanntett
Minus
 • Går bare til 7mm