Logo
Kan inneholde annonselenker

Hvordan bruke skjeggolje korrekt

Karl Ø
Sist oppdatert:
mann med fyldig skjegg

De fleste kjenner til problemene skjegg kan forårsake hvis man ikke passer på. Grovt og tørt skjegg, tørr hud, kløe og ikke minst, flass. Og når man først har begynt å klø er det umulig å stoppe.

Problemene oppstår når skjegget trekker til seg mer olje enn det huden klarer å produsere. Med mindre du er ekstremt heldig har du nok opplevd en eller flere av de overnevnte problemene.

Det er her skjeggolje er redningen.

Hva er skjeggolje

Av alle skjeggpleie produkter som finnes på markedet er oljen kanskje den viktigste. Det er som en fuktighetskrem for skjegget og huden under.

Jojoba, argan, mandel, druekjerne og hampefrø olje blir ofte brukt som base. Godlukten kommer gjerne fra eteriske oljer som tee, peppermynte, grantre og sedertre.

Skjeggolje med mild duft eller uten eteriske oljer er å anbefale. Da blir det ikke kræsj med parfymen.

Best i test

skjeggolje fra mario lorenzin

Mario Lorenzin 1975 Rugiada

Dette er favoritten av alle skjeggoljer vi har testet. Stor flaske, trekker raskt inn og lukter godt. Helt rå på å hindre flass og kløe.

Hvorfor bruke skjeggolje

Oljen vi selv produserer sørger blant annet for at hud og hår ikke tørker ut.
Når vi dusjer vasker vi bort mye av de naturlige oljene som beskytter oss. Hvis man opplever at skjegget ofte klør, kan det bety at man ikke produserer nok oljer.

Ved å gi skjegget ekstra olje å absorbere unngår man at ansiktshårene tørker ut huden.

Det er flere fordeler ved å bruke skjeggolje:

  • Unngår tørt og pistrende skjegg
  • Holder ansiktet hydrert
  • Skjegget tåler kulde og vind bedre
  • Unngår flass og kløe
  • Skjegget får en flott glans og virker mer livlig
  • Skjegget blir mykere og enklere å kontrollere
  • Mister færre hår når man grer seg
  • Skaper gode forhold for sunn skjeggvekst

For oss som bor i Norge er klimaet dessverre ikke alltid vennlig. Klask på litt olje før du går ut døren så er du bedre rustet mot hjuling av elementene.

Hvordan bruke skjeggolje

Bruk av skjeggolje er noe man bør gjøre daglig for å opprettholde et friskt og fyldig skjegg. Kanskje to ganger daglig hvis man sliter mye med kløe og flass i skjegget.

Den beste tiden å bruke skjeggolje er etter man har dusjet. Bruk skjeggsjampo eller skjeggsåpe for å fjerne smuss og bakterier. Vanlige såper er som regel for sterkt.

Når skjegget er nyvasket er porene i huden og hårsekkene renset. Da absorberes oljen lettere.

Skjegget skal ikke være vått men fuktig. Vann og olje blander seg dårlig. Tørk derfor skjegget lett med et håndkle før du påfører skjeggolje.

Sprut litt varmt vann på ansiktet hvis du ikke har tid til å dusje. Fuktigheten gjør at oljen sprer seg bedre i skjegget.

Litt avhengig av skjeggstørrelsen, men omtrent 5-8 dråper i håndflaten burde holde når man skal olje skjegg. Gni oljen inn i hendene og massér det inn.

Gre og form skjegget med kam eller børste. Det vil hjelpe med å distribuere oljen ut i skjegget.

Det er forresten ikke nødvendig å vaske ut skjeggoljen, den skal bli værende i skjegget.

Skjeggolje eller skjeggvoks?

Jo lengre skjegget er, desto mer olje må du påføre. Når skjegget er godt hydrert er det mykere og enklere å forme. Du slipper også å gre skjegget flere ganger om dagen.

Hvis du har et stort og rufsete skjegg kan skjeggolje brukes i kombinasjon med skjeggvoks eller skjeggpomade. Da får du mer kontroll.