skjeggpomade og Skjeggvoks test 2021 (+ balm)

Inneholder Annonser

Skjeggvoks, skjeggpomade og skjegg balm. Hva skal du velge og hvilken er best for deg?

Vi har kjøpt inn og testet litt forskjellige fra flere nettbutikker. Men, før du leser vår skjeggvoks test vil vi kjapt forklare de ulike typene.

Skjeggvoks og skjeggpomade: Ordene brukes om hverandre men er mer eller mindre det samme og som regel voksbasert.

I tillegg til å ha de samme oppgavene som skjeggolje gir den ekstra hold. Helt ypperlig for å temme et stritt skjegg.

Skjegg balm: Noen balms er på den mykere siden, som en lotion eller fuktighetskrem for skjegget om du vil. Disse gir mindre hold men er ekstra gode på å lindre kløe og flass.

Er balmen derimot hardere kan du som regel forvente bedre hold.

Det virker som ordene blir litt slengt rundt så det er ikke alltid lett å vite hva man kan forvente. Et tips er å lese produktbeskrivelser og eventuelle brukeromtaler for å få en ide om konsistens og hold.

Hvis du tenker å bruke hårvoks eller noe annet hårstyling produkt, glem det. Det blir for stivt og damer liker ikke å ta i et klissete skjegg.

Skjeggvoks Test

CAPTAIN FAWCETT’S RICKI HALL BOOZE & BACCY BEARD BALM

En flott skjeggpomade med en spennende duft. Beste vi kan beskrive det som er “røket pepperkake”. Du synes det kanskje høres litt rart ut men vi liker det.

Hvis du er usikker på om lukten er for deg kan Private Stock være et godt alternativ.

Uansett er denne veldig lett å smøre ut i hendene. Ikke for hard eller for myk og gir bra nok hold opp til et medium helgskjegg vil vi si. Men, har du et sprikende skjegg som er vanskelig å kontrollere, er kanskje vår neste anbefaling bedre.

  • Volum: 60 ml
  • Ingredienser: Mandelolje, cramb seed oil (type planeolje), candelilla (plante) voks, sheasmør, vitamin E

Les mer/ Sjekk pris

SAILOR’S SOFT SKJEGGVOKS

Holder skjegget på plass
Denne skjeggvoksen gir mest hold av alle produktene vi har testet hittil. Selv et tørt og krøllete skjegg får du under kontroll.

En av kundeanmeldelsene anbefalte å ta på litt skjeggolje først for å enklere kunne fordele voksen. Og det funket knallbra.

Duftfri
Voksen lukter ingenting. Det er digg for da blir det ikke krasj med for eksempel skjeggolje eller parfyme.

I motsetning til balm virker denne litt klissete i starten. Det gjør ikke noe. Voksen trekker seg inn etter kort tid og da kjennes alt bra ut.

Sailors er drøy i bruk. Du trenger ikke mye for å få kontroll.

  • Volum: 60 ml

Les mer / sjekk pris

Disse skjeggpleie produktene bør du ha i arsenalet

DR K SOAP COMPANY – BEARD BALM WOODLAND

100% naturlige ingredienser er et salgsargument som begynner å bli litt oppbrukt. Det er jo selvfølgelig positivt. Men, i dette tilfelle kan vi ihvertfall legge til at ingrediensene som er valgt er ekstra skånsomme for hud og hår.

Hvis du har sensitiv hud og skjegg som klør er denne absolutt verdt å teste. Vitamin A og E pleier, kokkosoljen holder på fukten og bivoksen temmer.

Duften minner om granskog og bål. Litt heftig i starten men roer seg fort.

I tillegg er boksen ganske kul.

  • Volum: 50 ml
  • Ingredienser: Sheasmør, kokkosolje, vitamin A og E

Les mer / sjekk pris

POMP & CO. SUPREME BEARD AND STUBBLE BALM

En skjegg lotion fra irske Pomp & CO. Lukter godt. Svak blomsterduft med hint av lime.

Funker også som håndkrem
I tillegg til å holde skjegget friskt og mykt, kan den brukes som håndkrem og leave-in balsam til håret. Dette har vi selvsagt testet og det fungerer utmerket.

Men, hvis du skal bruke den til alle disse tingene blir den fort brukt opp. Boksen er ikke så stor.

Skjegget blir veldig mykt
Uansett om du har 3-dagers eller langt helskjegg vil denne pleie og myke opp skjegget. Tenk på det som en fuktighetskrem til skjegget.

Pomp & Co er verken fet eller glansfull og absorberer raskt inn i huden og skjegget.

Du får ikke noe særlig hold men det er heller ikke meningen. Denne balmen er laget for å lindre kløe og holde skjegget mykt. Og det synes vi den gjør.

Inneholder blant annet alovera og avokadoolje

  • Volum: 60 ml
  • Ingredienser: Aloe vera, avokadoolje, hvetefrøolje, olivenolje

Les mer / sjekk pris

PRORASO BEARD BALM WOOD & SPICE

Proraso har vært i barber bransjen lenge og leverer som regel god kvalitet. Denne er intet unntak.

Proraso skjegg balm er egentlig en skjegglotion. Tenk på det som en tykkere skjeggolje. Forskjellen er at den holder enda bedre på fuktighet.

Har du kort skjegg og tørr hud er denne for deg.

Motvirker tørr hud og kløe
I utgangspunktet er denne laget for folk som er i startfasen på skjegg groingen. Det er som regel da det klør mest. Har du et lengre skjegg kan du fortsatt bruke denne for å holde skjegget friskt og mykt.

Selv om den heter wood & spice syns vi den dufter eukalyptus og peppermynte. Digg lukt uansett og du vil garantert føle deg fresh når du smører denne ut i skjegget.

Balmen ristes ut som en nesten tom ketchupflaske. Stopp når du har fått ut tilsvarende en mynt i størrelse. Det er et godt utgangspunkt.

Merk at ingredienser som eukalyptus og mynte kan svi litt når man har klødd seg skikkelig i skjegget i forkant. Men det går fort over altså.

  • Volum: 100 ml

Les mer / sjekk pris

BONA FIDE BEARD OINTMENT SKJEGGBALM

Formulert for å motvirke flass, verken klissete eller fet og absorberer fort inn i skjegget. Den har en behagelig appelsin duft og gode næringstoffer.

Blanding av skjeggolje og skjeggpomade
Hvis du ikke vil kjøpe både olje og pomade/voks er “skjegg salve” fra Bona Fide et alternativ.

American made med gode ingredienser som mandelolje, avokado- og soyaolje tilfører næring og gir bittelitt hold. Best på kort til middels skjegglengde.

Det var litt vanskelig å klemme ut salven. Den tøt faktisk ut på toppen av tuben men det var sikkert bare en produksjonsfeil. Den smelter i hånden og er veldig lett å påføre. Lite glans.

  • Volum: 59 ml
  • Ingredienser: Mandelolje, Soyabønneolje, avokadoolje, arganolje, grapefruktolje, parfyme

Les mer / sjekk pris

Skjeggpomade eller skjeggolje?

Skjeggpomade og skjeggolje deler flere egenskaper, men skjeggpomade vil gi deg mer struktur. Hvis du har spart en stund, la oss si 6 uker eller mer kan det være greit å bytte til skjeggpomade.

Eller enklere sagt, når noen hårstrå begynner å bli vanskelige, bruk skjeggvoks/skjeggpomade.

Det er selvsagt ikke noe galt i å bruke begge deler. Da får du både glans og hold. Skjeggolje gjør det også enklere å smøre ut voksen.

Hvordan bruke skjeggvoks

Bruk baksiden av tommelen for å hente ut litt voks. Illustrer med bilde. Dette er en god måte å få ut riktig mengde, pluss du får ikke voks under neglen. Gni voksen mellom hendene til den er gjennomsiktig og masser godt inn i skjegget (og huden). Bruk kam eller skjeggbørste etterpå slik at voksen fordeles jevnt.

Men noen hårstrå nekter å legge segJupp, denne kjenner vi til. Du kommer ut av dusjen, tørker skjegget lett og masserer inn skjeggproduktet. Ting begynner å se bra ut. Du børster og grer men et par hår nekter å bli med resten av gjengen. Irriterende.

Nødløsning?

Ta de med en saks eller trimmer.

Få kontroll på skjegget

Generelt sett er nok skjeggvoks bedre til styling. Likevel vil alle produktene gi en ekstra tyngde som holder skjegget ditt samlet og mykt. Et mykere skjegg er også et mer medgjørlig skjegg.

Vil du ha skjegget så rett som mulig må det fønes. Vi planlegger å kjøpe inn et par og lage en test på dette så fort som mulig.

Har du et medium eller lang skjegglengde er skjeggvoks absolutt for deg.