Logo
Inneholder annonselenker

Finn din beste skjeggbørste | 7 testet så langt

Karl Ø
Sist oppdatert:
de beste skjeggbørstene

Skal du holde skjegget i tipp topp stand må du ha en skjeggbørste i verktøy kassa.

Børsten fjerner døde hudceller, smuss og løse hår, samtidig som den jevnt fordeler skjeggolje i skjegget. I tillegg stimulerer den blodsirkulasjonen i huden under skjegget.

Resultatet er et mykt, fyldig og ryddig (og hypnotisk) skjegg. Ikke bli overrasket om paparazzien begynner å flokke seg rundt deg.

Solgt? Okay bra.

Da gjenstår det bare å finne en god skjeggbørste. Så langt har vi testet 5 stykker selv men ikke alle kommer med i listen.

Og vi har laget en «stivhet» skala:

  • Myk er best på kort skjegg opp til rundt 5-6 cm.
  • Medium er best på tett skjeggvekst
  • Hard temmer langt skjegg for de med store lange skjegg.

Vår hovedanbefaling er Captain Fawcett’s. En myk og behagelig skjeggbørste for kort til medium skjegg. Har du et stort skjegg er nok Oak bedre da den er stivere.

Beste skjeggbørste – Captain Fawcett’s

Av alle skjeggbørstene vi har testet er dette den mykeste. Børsten er håndlaget av villsvin (Boar Bristle) og er veldig behagelig å bruke. For kort til medium skjegg er dette et utmerket valg.

Captain Fawcett er kjent for god kvalitet til en ålreit pris og det ser vi her også. Har du veldig tykk skjeggvekst kan den hende du trenger en litt stivere skjeggbørste.

Les mer / sjekk pris

Lengde: 9 cm

Bredde: 5 cm

Høyde: 3,6 cm

Type: Villsvin

Stivhet: Myk

Best på stort skjegg – Oak Beard Brush

Skjeggbørsten fra tyske Oak er laget av eik og villsvin. Busten er stiv og gjør en god jobb på å fjerne løse hår, flass og annet smuss. Siden den er stiv kan du godt bruke den i håret også.

En kundeanmeldelse nevnte at den røytet litt. Vi stress testet ved å dra børsten hardt over hånden flere ganger. Bare et hår falt av.

Husk at den kan være litt røff så skjeggbørsten er nok best om du har mye skjegg.

Les mer / sjekk pris

Lengde: 9,2 cm

Bredde: 5,1 cm

Høyde: 3,5 cm

Type: Villsvin

Stivhet: Hard

Mario Lorenzin 1975 Anima

Denne er dessverre utsolgt for tiden. Vi prøver å finne et bra alternativ.

Denne skjeggbørsten har varierende lengder på hårene. Litt usikker på fordelene med det men vi liker følelsen når vi stryker den igjennom skjegget.

På hjemmesiden til Mario Lorenzin sier de at skjeggbørsten er perfekt for alle typer skjegg. Det må vi faktisk si oss enig i.

Etter vår skala vil vi si den er medium stiv. En av våre skribenter har et relativt kort skjegg og følte den var i det groveste laget. Men, etter litt justering (mindre press) syns han den var god.

Buen på sidene gjør den ekstra god å holde og den ser absolutt best ut av alle børstene. Det er noe med mørkt tre. Litt stiv pris men kvaliteten gjenspeiles.

Lengde: 10 cm

Bredde: 4,9 cm

Høyde: 4,9 cm

Type: Villsvin

Stivhet: Medium

Faller – Hår og skjeggbørste

Ser du også etter en hårbørste for menn kan vi ikke anbefale denne nok. Har du et stort skjegg slår du to fluer i en smekk med denne. Børsten bruker trepinner som føles helt fantastisk på både skjegg og hår. Pinnene er festet til en gummipute som demper og gir en behagelig følelse i hodebunnen. Det er nesten som å få en hodebunnsmassasje. Byggfølelsen er også kjempe bra.

Les mer / sjekk pris

Lengde: 21,5 cm

Bredde: 6 cm

Høyde: 4 cm

Type: Bøk

Stivhet: Medium

Benjamin barber – liten skjeggbørste med håndtak

Denne falt i smak. Liten praktisk reisestørrelse i mørkt tre. Den er på den stivere siden men det fungerer ganske bra med denne størrelsen. Selv om den er liten temmer den skjegget godt. Har du et stort og langt helskjegg er nok storebroren bedre for deg (med mindre det er reisestørrelse du vil ha da).

Les mer / sjekk pris

Lengde: 15,3 cm

Bredde: 3,1 cm

Høyde: 2,2 cm

Type: Svin

Stivhet: Hard

Hvorfor trenger du en skjeggbørste?

Som vi nevnte i introduksjonen er børsten et nyttig redskap. Skjegg kan tørke ut og sprike til alle kanter om det ikke blir tatt vare på. Når du børster skjegget fordeler du den naturlige oljen utover i skjegget og det blir lettere å forme.

En skjeggbørste hindrer også at flass og annet drit setter seg i skjegget. Og vi må si det kjennes ganske godt å børste skjegget.

Men, det aller beste med en god skjeggbørste er at den tvinger de irriterende utstikkerne til å legge seg med resten av skjegget. Dette gjør at skjegget ser fyldig og velstelt ut.  

Hvordan bruke skjeggbørste

Først og fremst. Før du bruker en flunkende ny børste bør du stryke den raskt og hardt over hånden eller på en eller annen flate. Da rister du av eventuelle løse hår.

Ellers er det bare å sette i gang å børste skjegget til du får en ålreit fasong. Om du vil bruke skjeggbørsten sammen med produkter er opp til deg. Vi snakker litt mer om dette i neste avsnitt.

Du kan fint bruke børsten et par ganger om dagen.

Vaske skjeggbørste

Skjeggbørsten er fantastisk til å spre skjeggoljen jevnt rundt i skjegget. Men når du bruker børsten sammen med skjeggprodukter er det større sjans for at hudflak og skjegghår klistrer seg fast og blander seg inn i busten.

Derfor liker noen å bruke skjeggbørste uten skjeggprodukter. Uansett er det ikke så stress å takle dette. Bare ta den med i dusjen en gang iblant og vask den med sjampo. Da løsner fettet. Ikke legg børsten i bløt, da ødelegger du treverket.

Du kan også rense ved å slå langs en flate eller hånden. Børsten må være tørr. Da vil du se gammalt smuss drysse av. Skyll også med varmt vann i jevne mellomrom. Legg busten ned så tørker den fortere.

Skjeggbørste eller kam

Skjeggbørsten er det redskapet du skal prioritere først. Spesielt hvis du nettopp har begynt å spare til skjegg. Kammen kommer inn i bildet nå hårene har blitt så lange at de kan vikle seg inn i hverandre og lage floker. Kammen retter, børsten former.

Vi håper denne listen hjalp deg med å finne en god skjeggbørste.