Logo
Inneholder annonselenker

Skjeggsjampo test 2023 – ikke glem skjeggvasken

Karl Ø
Sist oppdatert:
skjeggsjampo test

Skjeggvask er viktig for å opprettholde et mykt, rent og velduftende skjegg. Derfor har vi laget en skjeggsjampo test.

Du tenker kanskje en vanlig hårsjampo gjør susen. Men svaret er nei.

Ansiktshår produserer ikke like mye olje som hodebunnen og trenger derfor mildere produkter.

Vanlig såpe vil tørke ut både hud og skjegg over tid. Så hvis du vil unngå et kløende og stritt skjegg er skjeggsjampo, skjeggbalsam og skjeggsåpe best. Skjeggbalsam blir mer aktuelt jo lengre skjegget er.

Vi har testet alle produktene selv unntatt ett. Og som alltid har vi valgt ut produkter basert på gode tilbakemeldinger fra kunder og kompiser.

Bruker du en av disse kan du spise makrell i tomat og drikke melk med god samvittighet.

Skjeggsjampo test

Beardsley skjeggsjampo

Dette er vår favoritt og Internett er enig. Den får gode anmeldelser fra flere steder så det er ikke bare oss.

Sjampoen er plantebasert, mild og velduftende. Den skummer og renser godt. Kokos olje og aloe vera reduserer kløe og flass.

Skjegget kjennes friskt og mykt etterpå og den gjør en ypperlig jobb på å minimere kløe og flass.

Wild berry er drøy i bruk så denne kan du nyte lenge.

Ekstra pluss her er den søte smaken. Høres kanskje rart ut å si. Men hvis du noen gang har fått vanlig sjampo i munnen før vet du hvor ekkelt og bittert det kan smake.

Parabenfri er den ikke men på nettsiden til Beardsley sier de at konsentrasjonen er lav og innenfor FDA (food & drug administration i USA) sine krav for kosmetikk. Parabener hindrer mugg og bakterievekst.

Etter at du har pleiet skjegget med skjeggsjampo, er det på tide å style det. Les vår guide til de beste skjeggtrimmerne på markedet.

Oak skjeggsjampo

Det tyske merket OAK føler vi er et «high end» merke når det kommer til skjeggprodukter. Så langt har vi testet skjeggolje, sjampo og skjeggbørste fra produsenten. Alle har levert. Prisen ligger litt over andre merker men det er definitivt kvalitet du får.

Kokosnøttolje, maltekstrakt og grapefrukt er noen av ingrediensene i denne herligheten. Pumpen er praktisk. Det holder som regel med 1-2 «pumps».

Den skummer ikke like mye som Beardsley men det betyr ikke at den er noe dårligere. Det kommer an på hva man foretrekker. Vi liker forøvrig den milde sitrusaktige duften.

Mr Bear Family Beard Wash

Dette var den første skjeggsjampoen vi kjøpte. Flasken er nå tom og vi kan trygt si at dette var et godt kjøp. Når du masserer den inn i skjegget får du en frisk følelse og en gressaktig deilig duft.

Inneholder bare naturlige ingredienser som renser og roer ned irritert hud.

Generelt har vi et veldig godt inntrykk av det svenske merket. Alle produktene vi har testet fra dem har levert.

Benjamin Barber skjegg shampoo

Black Oak renser huden og skjegget og etterlater en mild maskulin duft av sandeltre og tobakk. Sheasmør er en av ingrediensene som mykgjør og gir fuktighet til skjegget. Har du et stritt skjegg vil du like hva denne gjør.

På en svensk nettside fant vi nesten 100 positive tilbakemeldinger. Svensker og nordmenn er kanskje ikke enige om alt, men når det kommer til skjegg shampoo er vi nok på samme bølgelengde.

Merket har også en veldig god skjeggbalsam som er verdt å sjekke ut.

Beardsley skjeggbalsam

Hvis du vil ha et ekstra mykt skjegg anbefaler vi å kombinere skjeggsjampo fra Beardsley med denne.

Det er sjanse for at skjegget blir stivt og tørt jo større det er. Da er skjeggbalsam en smart investering. Denne er også effektiv mot flass og kløe.

En liten mengde masseres jevnt over i skjegget. La det sitte i et par minutter før du skyller ut. Resultatet er et velduftende og supermykt skjegg. Fin glans får du også.

Hvordan bruke skjeggsjampo

Fremgangsmåten er mer eller mindre det samme som når du vasker håret. Du vasker skjegget med varmt vann og fordeler skjeggsjampo jevnt rundt. Så er det bare å skylle ut såpen og tørke skjegget etterpå. Enklest å gjøre når du dusjer.

Med skjeggbalsam gjør du det samme bortsett fra at du lar balsamen sitte et par minutter i skjegget før du skyller det ut.

Det holder som regel å vaske skjegget to til tre ganger i uken.